Tips en Trucs; het snoeien van de Taxus Baccata

Wanneer u op zoek bent naar een mooie taxushaag, moet u bij TaxusTopper zijn! Wij leveren prachtige Taxus Baccata haagplanten, tegen scherpe online prijzen. Online bestellen is een fluitje van een cent, selecteer de door u gewenste hoogte, voer het aantal in, bestel meteen de juiste mestproducten en rond uw bestelling af. 3 tot 5 werkdagen later wordt de bestelling al thuis bezorgd. TaxusTopper; Taxus Baccata voor de beste prijs.

Taxus Topper

Wij leveren direct uit eigen kwekerij en staan garant voor topkwaliteit. Ook kunnen wij het (aan)planten van uw haag voor onze rekening nemen, onze vakkundige medewerker (met groene vingers uiteraard) zijn u graag van dienst. Ook bieden wij op onze website uitgebreide informatie over het goed onderhouden van uw haag. Onderstaand vindt u de belangrijkste snoeitips! Maar een van de belangrijkste tips, en diegene die het minst bekend is bij het grote publiek, vertellen we u nu meteen; Snoei altijd van breed naar smal. De reden hiervoor is het feit dat de volledige haag op deze manier zonlicht ontvangt. Dit is nodig voor een sterke en vooral ook gelijkmatige groei van uw taxushaag. Onderstaand nog een aantal tips van onze tuinspecialisten;

  • U hoeft niet bang te zijn dat een flinke snoeibeurt slecht is voor de plant. De Taxus Baccata verdraagt een flinke snoeibeurt heel goed, dus ben niet bang om flink de schaar in uw haag te zetten.
  • Hetzelfde geldt voor het aantal malen per jaar snoeien. In principe kunt u de Taxus vaker per jaar snoeien. Tweemaal per jaar is een goede uitgangspositie.
  • Wanneer u kiest voor tweemaal per jaar snoeien, kies dan voor een snoeibeurt in juni en een snoeibeurt in begin september.
  • Bent u creatief en wilt u aan de slag met snoeivormen, dan is de Taxusplant een ideale optie.
  • LET OP: De Taxus Baccata is een giftige plant. Ruim de snoei overblijfselen goed op en zorg ervoor dat dieren hier niet van eten!

Wij wensen u veel snoeiplezier en natuurlijk een prachtige, gezonde haag! Wilt u meer weten over de Taxus, zoals bijvoorbeeld onderhoudtips, maar ook een antwoord op de veelgestelde vraag; Is het snoeisel van de Taxus giftig?’ dan kunt u een kijkje nemen op onze website. Hier vindt u alles wat u wilt weten over de Taxus Baccata!