Welk afval mag er in een grofvuil container?

grofvuil

Een grofvuil container huren via Puincontainershop is een goed idee. Het is populair om met deze container te werken. Wel moet je goed in de gaten houden wat je precies in deze containers mag gooien. Wanneer je weet wat onder grofvuil valt, dan kan je optimaal gebruik van de container maken. Je leert er hier meer over.

Wat voor container betreft het?

Grofvuil is eigenlijk alles wat te groot is voor de afvalzak. Dit is bijvoorbeeld te groot huishoudelijk afval. Ook kan het bijvoorbeeld om vloerbedekking, meubels, deuren en ramen gaan. Je ziet dus al dat het een container is van een wat groter formaat. Bij Puincontainershop vind je de juiste optie.

Wat mag erin?

Wat mag er in de grofvuil container? Denk aan banken, boeken, bruingoed zoals televisies en beeldschermen, gips, glas van ramen of flessen, maar geen keramisch glas, hout, kunststof, metalen, meubelen, papier en karton, plastic, puin, tuinmeubelen en vloerbedekking maar maximaal 5%. Dit zijn stuk voor stuk materialen die je gemakkelijk kan afvoeren op deze manier. Dit maakt het afvoeren wel zo gemakkelijk voor je.

Wat mag er niet in?

Het is natuurlijk net zo handig om te weten wat er niet in de grofvuil container mag. Daarom is het goed om te weten wat voor materialen er absoluut geen plek hebben in de container. Ook daar hebben we een overzicht van gemaakt, zodat je weet dat je hiermee naar andere plekken moet om het af te voeren. De volgende lijst betreft materialen die absoluut niet in de grofvuil container gegooid mogen worden. Denk dan aan asbest of asbestgelijkend materiaal zoals golfplaten, chemisch afval zoals verf, kit en vloeistoffen, dakafval zoals dakleer, bitumen en dakgrind met teer, keramisch glas, matrassen, verbrand of verkoold hout en vriezers of koelkasten.

Hulp van de specialist

Wil je echt zeker weten dat de afvalstromen waar jij mee te maken hebt in deze container mogen? Dan is het slim om de specialist erbij te halen. Wanneer het niet in de container mag en je gooit het toch erin, dan zal dat een probleem vormen. De container wordt bijvoorbeeld niet meegenomen en je moet dit probleem zelf oplossen voordat deze toch wordt opgehaald. Bedenk je ook dat er kosten bij komen kijken. Wanneer je hiermee te maken krijgt, dan wordt het dus allemaal onnodig duur voor je gemaakt. Dit wil je natuurlijk liever niet, want het kost je allemaal genoeg.