Exclusief vastgoed in de lift in Antwerpen

exclusief vastgoed in Antwerpen

De verkopen van het aantal huizen en luxeflats van meer dan 1 miljoen euro stijgen met het jaar in de provincie Antwerpen. Met name de zuidrand in Antwerpen is erg populair bij kopers met wat geld op zak. Na de economische en financiële crisis van meer dan tien jaar geleden nam de vastgoedmarkt een duik in Antwerpen. Maar sinds een aantal jaren is dit segment weer aan het stijgen. In het jaar 2017 werden er 810 miljoenenhuizen verkocht, terwijl dat in het jaar 2019 984 miljoenenhuizen waren.

Nederlanders

In het jaar 2019 werden in de stad Antwerpen 32 woningen verkocht met een waarde van een miljoen euro of meer en 31 appartementen. Antwerpen zit in de lift en is naar Europese normen nog steeds heel goedkoop. Met name de zuidrand van de Scheldestad beleeft geweldige tijden. De ring is nog altijd een probleem op het gebied van mobiliteit. Ook is uit onderzoek gebleken dat veel Nederlanders de grens oversteken naar Antwerpen. Dit komt door de aangekondigde wijzigingen betreft de vermogensbelasting. Dit kan gunstig uitpakken voor de verkopende partij van luxueuze panden in het noorden van de provincie. Op de website HeylenExclusief.be vind je ruim aanbod exclusief vastgoed in Antwerpen. Wanneer je op zoek bent naar een exclusieve woning, dan zul je merken dat dit type vastgoed in de lift zit waardoor je er snel bij moet zijn.

Twee woningen per week

De pandemie heeft weinig invloed op de provincie Antwerpen als het gaat om verkoop van huizen. Bij makelaar Hillewaere verkochten ze in de maand juni maar liefst acht miljoenenpanden. Dit zijn gemiddeld twee woningen per week. De vraag naar dit soort panden blijft hoog en de prijzen laten een licht stijgende lijn zien. Of dit zo zal blijven, moet blijken.

De urban levensstijl

Qua traditie gaan meer oudere mensen op zoek naar grote luxeappartementen. Echter zien de salesmensen van Hillewaere dat ook jonge gezinnen kiezen voor de stad. Dit om de zogeheten urban levensstijl te leven. In de grote stad wordt ook opgemerkt dat bewoners uit de groene rand een pied-à-terre kopen. Dit doen ze om het weekend in de stad te besteden. Allebei de situaties zorgen voor een trendbewust publiek en er is opnieuw een stijgende vraag. Met name is dit zichtbaar in de stad Antwerpen. Villa’s zijn wat dat betreft een verschillend publiek. Met name gaan 35- tot 50-jarigen op zoek naar luxueuze huizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vrije beroepers zoals notarissen, artsen of bedrijfsleiders. Zoals gezegd worden er dus steeds meer panden van meer dan een miljoen euro verkocht in de provincie Antwerpen. Kortom, exclusief vastgoed in deze omgeving wordt steeds populairder.