Staande lamp industrieel: prototype van de lamp als blikvanger

Het lijkt wel of iedereen helemaal weg is van de industriële stijl. Dat geldt zeker ook voor de industriele lampen, lampen die de afgelopen jaren erg populair geworden zijn. Aan die ontwikkeling lijkt voorlopig ook nog geen einde te komen., Integendeel zelfs. Er komen steeds meer industriële lampen op de markt en je hebt tegenwoordig ook de staande lamp industrieel bijvoorbeeld.

De industriële stijl ontstond in New York

Wat veel mensen niet eens weten is dat de stijl die we nu industrieel noemen is ontstaan in New York. Toen de grote en vooral oude fabrieken niet meer gebruikt werden, werden er tijdelijke appartementen van gemaakt, de appartementen werden ook wel lofts genoemd. De lofts werden gekenmerkt door een inrichting met veel staal en beton, maar ook hout en baksteen. Het is wat we nu de industriële stijl noemen. Het mooie van deze stijl is wel dat het prima te combineren is met andere stijlen.

Met een industriële lamp haal je meteen een blikvanger in huis

De staande lamp industrieel is een veelzijdige lamp, die je perfect in loze ruimtes plaatst en die je toch al gemakkelijk kunt verplaatsen. De staande lamp industrieel is wat betreft de uitstraling in niets te vergelijken met de traditionele staande lamp. Je weet wel, die met stoffen kap. De industriële lamp is ruwer, grover en vooral een lamp die de aandacht trekt. Dat is overigens wel iets om rekening mee te houden. Een industriële lamp en ook de staande lamp industrieel vult de ruimte. Is meteen de blikvanger in de ruimte. Beperk dus andere accessoires. 

Trend: hang meer industriële lampen bij elkaar

De industrielamp is er tegenwoordig in alle denkbare uitvoeringen. Meest bekende uitvoering is wel de plafondlamp industrieel. Deze uitvoering zie je vaak boven de eettafel. Vaak is deze lamp wat groter dan een reguliere lamp en daarmee is ook deze lamp meteen de eyecatcher in de ruimte. Wat ook zeer trendy is, is om verschillende industriële lampen bij elkaar te hangen. Dit zou afhankelijk van de ruimte die je hebt ook voor jou een optie kunnen zijn. Zeker is dat de mogelijkheden met de industriële lampen steeds groter worden en dat er altijd een dergelijke lamp beschikbaar is die aansluit bij jouw specifieke wensen. Met de staande lamp industrieel kies je een lamp waarmee je letterlijk alle kanten op kunt. De lamp wordt geleverd met een lange snoer en je kunt de lamp gedurende het jaar dus verschillende plaatsen geven.