Mollen zijn je altijd te snel af, lees hier waarom

tuinmachine

Je wilt er snel vanaf; de mollen in je tuin zijn ergerlijk en beschadigen je gras of andere planten. Als je ze wilt vangen lijken ze je altijd te snel af. Je zou zomaar het idee krijgen dat ze je ergens vierkant zitten uit te lachen wanneer jij de mollen wilt vangen. Als je weet hoe het dier zich gedraagt en hoe hij zijn leven heeft ingericht kun je die kennis gebruiken om hem te vangen, verjagen of mollen bestrijden beste manier. Dit moet je weten. Mollen leven doorgaans alleen in een uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Daar is hij heer en meester. In de winter bij vorst in de grond graaft hij zijn gangen wat dieper en dan heb je er in de tuin nauwelijks last van. Maar hij is er nog wel. Eén gang loopt altijd naar een sloot of ander water. Daar heeft hij zijn drinkplaats. 

Snel en vlug als water

In zijn domein van een uitgebreid gangenstelsel verplaatst de mol zich moeiteloos. De haren in zijn vacht staan loodrecht in zijn huid. Hierdoor kan hij zich gemakkelijk en snel vooruit en achteruit bewegen. Handig. Hij leeft hoofdzakelijk van regenwormen. Zelfs in de winter legt hij er een voorraadje van aan. Heel cru verminkt hij de wormen voor zijn voorraad. Op een manier dat de wormen niet kunnen vluchten maar wel in leven blijven. Zo is hij altijd verzekerd van vers voedsel. In zijn gangen heeft hij een slaapnest waar hij ook zijn jongen werpt. Handige weetjes als je mollenverjager producten gaat bestellen. Zodat bestrijding ook echt resultaat heeft.

Ondergronds verkeersknooppunt opzoeken

Als je de hoofdgang van de mol en zijn familie hebt gevonden, dan kun je op een diervriendelijke manier de dieren verjagen. Carbid wat je na het carbid schieten bestellen overhoudt is een prima middel. Strooi wat brokken carbid in de mollengang en de mol slaat op de vlucht. Vanwege de vervelende geur ben je voorlopig van deze plaag verlost.