De inboedelverzekering vergelijken: hier moet je op letten

Packed cardboard boxes and stuff during moving into new home

Nederland wordt wel eens een regelland genoemd en veel mensen zeggen dat we daarin wel iets doorgeslagen zijn. Dat mag allemaal zo zijn, toch is het bijvoorbeeld prima dat in ons land een autoverzekering verplicht is. Wat een problemen zou je krijgen als dit niet zo was. Een niet verplichte maar we belangrijke verzekering is de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade die je inboedel lijdt als gevolg van verschillende oorzaken. 

Tip; nu het weer eerder donker is buiten en je dus wat meer tijd binnen doorbrengt is het verstandig om alvast de verzekeringspapieren te zoeken. Door de inboedelverzekering te vergelijken, kun je namelijk vaak veel geld besparen. Dat geldt uiteraard ook voor alle andere verzekeringen die je hebt lopen. Sinds een aantal jaren is overstappen elk jaar opnieuw mogelijk. Massaal gaan mensen dus met hun verzekering aan de slag. Vaak moet dit allemaal op het laatste moment nog gebeuren. Het is beter dit eerder te doen. Zeker bij inboedelverzekering vergelijken ben je veel tijd kwijt, meer dan bij welke andere verzekering dan ook. De inboedelverzekering vergelijken is namelijk complex en er moet zorgvuldig naar gekeken worden want uiteindelijk levert het alleen maar voordelen op.

Ga op zoek naar de verzekering met de beste prijs- kwaliteitsverhouding

Natuurlijk is er een rode draad te vinden in de policy die de verschillende verzekeraars erop nahouden. Het gaat echter om de details. En die kunnen als inboedelverzekering aan de orde is best groot zijn. Wat bij de ene vanzelfsprekend verzekerd is, hoeft dat bij een andere aanbieder beslist niet te zijn. Met alleen de inboedelverzekering vergelijken op basis van de prijs ben je er dus niet. het is beter te zoeken naar die verzekering die de beste prijs- kwaliteitsverhouding biedt. De zaak is dus om steeds de voorwaarden van de verzekeringen goed door te nemen. En daar neem je dus even de tijd voor.

Inboedelverzekering vergelijken: check de polissen

De inboedelverzekering dekt de schade die je aan het inboedel oploopt als gevolg van bijvoorbeeld brand, waterschade, blikseminslag en diefstal. Ook storm is zo’n oorzaak. Je kunt je op twee verschillende manieren verzekeren overigens. Je kunt kiezen voor de standaard verzekering, een andere optie is een allrisk verzekering. Deze verzekert je tegen zo goed als elk denkbaar onheil. Belangrijk bij inboedelverzekering vergelijken is wat er onder de dekking valt en vooral ook wat niet. En dan ervaar je bij inboedelverzekering meteen ook de verschillen tussen de verzekeraars, die er dus wel degelijk zijn. Die verschillen gaan vaker over zaken die zich buiten het huis bevinden dan binnen overigens, Zo zal de ene verzekeraar alles wat er in je tuin staat wel vergoeden, en zal een ander dat slechts beperkt doen. Hetzelfde geldt voor wat er onder het afdak staat. 

Schades door de natuur veroorzaakt worden niet allemaal vergoed

Sluit je een inboedelverzekering af, dan wordt wel eens gesteld dat je verzekerd bent voor onheil van buitenaf. Je bent het vast tegengekomen bij inboedelverzekering vergelijken. Toch is dat niet het geval. Zo vormen natuurschades al meteen een uitzondering op de regel. Krijg je te maken met een aardbeving en schade, verzakt je huis of is er bijvoorbeeld sprake van een instorting van de grond, dan wordt de geleden schade vaak niet gedekt. Toch goed om te weten. Gek genoeg worden vaak stormschades en schade door overmatige regenval wel vergoed. En dit zou je toch ook natuurschades kunnen noemen. 

Kies voor een taxateur of een inboedelwaardemeter om de inboedelverzekering te vergelijken

Bij inboedelverzekering vergelijken en de hoogte van de premie draait veel om de verzekerde som. Die som bepaalt ook hoeveel je per maand met betalen immers. Bovendien is de verzekerde som ook het maximale bedrag dat je uitgekeerd kunt krijgen. Het vaststellen van de verzekerde som is haast geen doen, zeker niet als je geen verstand van zaken hebt. Hoeveel wordt er op de spullen afgeschreven? Van elektrische apparaten is bekend dat ze snel heel veel minder waard zijn, maar de rest dan? Dan moet je bovendien nog weten hoe het met de dag- en de nieuwwaarde is gesteld. Wanneer krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd en wanneer dan de dagwaarde? Daarom worden vaak taxateurs ingeschakeld die de verzekerde som bepalen. Je hebt dit nodig bij het inboedelverzekering vergelijken. Echter maken mensen vaker gebruik van de inboedelwaardemeter. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is slechts een formulier. Op dat formulier geef je aan wie de kostwinner is en wat die netto verdient, hoe de gezinssamenstelling is en hoe groot de woning precies is. De verzekeraars berekenen vervolgens een soort van gemiddelde: de verzekerde som. 

Cadeaus niet meer overdadig, ze zijn er echter nog wel

Inboedelverzekering vergelijken kan zeker de moeite waard zijn. Ofwel je vindt een verzekering die hetzelfde biedt maar veel goedkoper is, ofwel je vindt een verzekering die betere dekking biedt. Bovendien wordt je als nieuwe klant van harte begroet door de nieuwe verzekeraar. De cadeaus zijn niet meer zo overdadig als vroeger, nog steeds is het echter de moeite waard om over te stappen. Overstappen is bovendien eenvoudig voor jou als consument, Zelfs de afmelding bij je huidige verzekeraar wordt voor je geregeld. Ontzorging in optima forma dus.

Complexe, maar ook onmisbare verzekering

Behalve dat de inboedelverzekering een van de meest complexe verzekeringen is en wat lastiger te vergelijken is dus, is het ook een onmisbare. Ga maar na, zonder een dergelijke verzekering heb je niets meer als je huis af zou branden bijvoorbeeld. Daarom alleen al is het afsluiten van een inboedelverzekering zo belangrijk. Hoewel je nog zeeën van tijd hebt om een eventuele overstap naar een andere verzekeraar in orde te maken, kun je zo langzamerhand de verzekeringspapieren al zoeken. Want waarom zou je dit pas eind december doen? Inboedelverzekering vergelijken kost je even tijd. Begin er dus op tijd mee om zo de voor jou perfecte verzekering te vinden en af te sluiten. Het betekent vaak plezier op de korte en de lange termijn. Over langere periode bespaar je vaak behoorlijk als je overstapt, terwijl op korte termijn toch een leuke korting of een cadeau op je ligt te wachten. Maar eerst moet je de inboedelverzekering vergelijken.