Alles over de industriële stijl

design

De industriële interieur stijl is een stijl die inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederlandse huizen. De stijl wordt als hip en modern ervaren. In dit artikel vertel ik alles over deze stijl over het ontstaan tot de elementen binnen deze stijl.

Het ontstaan

De industriële stijl is eigenlijk ontstaan tijdens de industriële revolutie. In die tijd kregen de fabrieken een hele karakteristieke uitstraling. Natuurlijk was het op dat moment nog geen interieur stijl voor hippe yuppen. Dat is eigenlijk gekomen door oude fabrieken die omgetoverd werden tot woongelegenheid. De nieuwe bewoners van de fabrieken vonden het wel mooi en zagen de schoonheid in de ruwe materialen. Tegenwoordig wordt de stijl niet meer alleen in oude fabrieken toegepast. We zien de stijl ook terugkomen in rijtjeshuizen, koffietentjes, winkels en ga zo maar door.

De elementen

Tegenwoordig hoef je niet meer in een oude fabriek te gaan wonen om de stijl na te bootsen. Je kunt eigenlijk alle elementen gewoon bij de woonwinkel krijgen of zelf creëren. Je herkent de stijl bijvoorbeeld door geverfde bakstenen muren, buizen frames, grote glazen ramen, veel staal, donkere kleuren en grote lampen.

Zelf aan de slag

Zoals eerder al genoemd kan je tegenwoordig bij de meeste woonwinkels meubels vinden die aansluiten op de industriële stijl. Je kun bijvoorbeeld ontzettend mooie industriële hanglampen of industriële tafellampen kopen. Maar je kunt ook zelf aan de slag. Bij de bouwmarkt kan je buizenframes kopen of je kunt pallets omtoveren tot tafels, stoelen, banken of andere meubels. Tot slot kan je ook nog een kijkje nemen bij de kringloop of op de bekende tweedehands websites.