3 tips om de beste raamdecoraties te kiezen die bij jouw woonkamer passen

Ben je toe aan een nieuwe look in je woonkamer? Dan ben je hier aan het goede adres. Na een tijdje wil je gewoon weer eens wat nieuws in je woonkamer, een makkelijke manier die niet al te veel rotzooi en tijd in beslag neemt is het kiezen van nieuwe raamdecoratie. Vandaag de dag zijn er tal van opties en mogelijkheden geschikt voor elke woonkamer. Ben je benieuwd naar drie tips die jou helpen om de juiste raamdecoratie te kiezen? Lees dan hieronder snel verder en ziet wat er allemaal mogelijk is. 

Bereikbaarheid van de raampartij

Een belangrijke fase in het kiezen van de juiste raamdecoratie is het achterhalen of de desbetreffende raampartij goed bereikbaar en bedienbaar is. Als dit niet altijd het geval is, is het sterk aan te raden om de raamdecoratie in de vorm van een elektrische bediening te kiezen. Dit zorgt voor een stukje toegankelijkheid in je eigen huis. Zo kan je tegenwoordig je raamdecoratie bedienen met een afstandbediening, maar nu kan dat zelfs met je eigen stem. Hoe cool is dat!

Zoek de juiste raamdecoratie die bij jouw woonkamer passen

Het is ontzettend belangrijk om de juiste raamdecoratie te vinden die naadloos aansluit bij de stijl van jouw huis. Het is dus ook erg belangrijk dat je zelf weet wat voor gevoel je bij jouw woonkamer hebt zodat je dat ook kan laten terugkomen in de raamdecoratie. Via de website van Somfy kan je alle stijlen en typen raamdecoratie uitgebreid terug zien. 

Wat is het juiste type raamdecoratie voor mijn situatie?

Er zijn vandaag de dag heel wat verschillende soorten raamdecoratie beschikbaar. Ondertussen zijn de volgende mogelijkheden al beschikbaar:

  • Gordijnen
  • Jaloezieën
  • Zonwering
  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Plisségordijnen
  • Lamellen

De vraag die belangrijk is bij het kiezen van de juiste raamdecoratie is; wat past bij je?


Wat belangrijk is bij het beantwoorden van die vraag is de ruimte, is het een grote, brede ruimte of een klein, hoekerige kamer? Wil je veel lichtinval of juist weinig (bijvoorbeeld in de badkamer in verband met privacy).