Waarom kiezen voor kunststof dakkapellen?

kunststof dakkapellen

Waarom kiezen voor kunststof dakkapellen? Dakkapellen die zijn gemaakt van kunststof hebben veel voordelen. Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken dat er kozijnen of dakkapellen vervangen moeten worden. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een kunstof dakkapel? Die voordelen zijn als volgt: 

  • Een dakkapel van kunststof rot niet. 
  • De dakkapellen en kozijnen hebben een levensduur van meer dan 60 jaar. 
  • Kunststof is vochtwerend.
  • De kozijnen zijn leverbaar in bijna elke RAL kleur. 
  • Uitstekende geluids als warmte isolatie.
  • Leverbaar in verschillende uitvoeringen waaronder houtnerf.
dakkapel

Heb je een vergunning nodig?

Heb je een vergunning nodig om kunststof dakkapellen te plaatsen? Dit is een veel voorkomende vraag die moeilijk te beantwoorden is. In elke gemeente in Nederland verschillen deze regels. Op de achterzijde van jouw huis mag je 9 van de 10 keer een dakkapel plaatsen zonder een vergunning. Heb je twijfels hierover? Dan kun je contact opnemen met een vakkundig bedrijf die jou gaat helpen met het uitzoeken of er een vergunning nodig is. 

Hoe gaat het plaatsen in zijn werking? 

De dag van de plaatsing is voor de meeste kopers de leukste en spannendste dag. Vol spanning wachten de mensen op de mensen die de dakkapellen komen plaatsen. Een avond van te voren is het fijn om de buren te informeren en indien het nodig is vragen om ruimte te maken. Zodat de kraan er makkelijk bij kan en de dakkapel binnen 1 dag geplaatst kan worden.