Waar je op moet letten bij een speeltoestel kopen

Beschik je over een tuin dan kan een speeltoestel van grote toegevoegde waarde zijn. Zeker als je kinderen hebt is zo’n speeltoestel ontzettend leuk. Er kleven namelijk heel veel voordelen aan een speeltoestel in je tuin. Zo is het goed voor de mentale, sociale en motorische ontwikkeling van je kind. Daarnaast zorgt een speeltoestel kopen voor voldoende uitdaging in je tuin. Genoeg reden om een speeltoestel in huis te halen.

Budget, tijd en ruimte zijn belangrijk bij het kopen van een speeltoestel

Besluit je eenmaal een speeltoestel aan te schaffen dan is het verstandig te kijken naar de tijd, het geld en de ruimte die je te besteden hebt. Een speeltoestel kan namelijk veel ruimte in beslag nemen in je tuin. Ook is het verstandig om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Als je een schommel neerzet dan moet daar extra ruimte voor zijn. Genoeg ruimte is belangrijk voor de veiligheid van je kinderen. Heb je tijd genoeg voor de montage van het speeltoestel? Het kost echt wel wat tijd om de toestellen in elkaar te zetten. Reken zo een paar dagen voordat het in je tuin staat. Wat te denken van de kosten. Je hebt speeltoestellen van 100 euro, maar dat kan zomaar oplopen tot duizend euro. Bepaal goed vooraf je budget en wat je precies te besteden hebt.

De levensduur van speeltoestellen

Als je besluit een speeltoestel te kopen dan merk je snel genoeg op dat er voornamelijk met hout wordt gewerkt. De reden om hout te gebruiken is omdat het stevig materiaal is. Een houten speeltoestel hoeft je niet meer te verven of te beitsen. Ze zijn geïmpregneerd en gaan heel lang mee. Met het impregneren krijg je de garantie dat je jaren en jarenlang kunt genieten van het speeltoestel.

Hoe zit het met de veiligheid van de speeltoestellen?

Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten bij een speeltoestel kopen. Zorg dat het speeltoestel stevig is sla de palen minimaal 60 centimeter in de grond. Controleer daarnaast het betreffende speeltoestel regelmatig op zwakke plekken. Als gevolg van slijtage of weersinvloeden kan het toestel minder stevig worden. Lijm daarnaast alle onderdelen van hout goed vast en rond de scherpe hoekjes goed af. Bestaat je speeltoestel met fundament vloer dan is het verstandig om rubberen tegels te gebruiken. Alle toestellen moeten aan Europese veiligheidsnormen voldoen. Het gaat om de NEN EN 71. Check voordat je het toestel koopt of de leverancier van deze norm gebruik maakt.