Van plannen tot puin ruimen: slim verbouwen doe je zo!

Laat tijdens het verbouwen niets aan het toeval over. Zorg voor een overzichtelijk proces met enkele handige stappen!

Plannen

Zorg dat je weet waar je aan begint door van tevoren goed op een rijtje te hebben gezet wat je allemaal gaat wijzigen aan je huis. Laat je leiden door je financiële kader en door de ruimtes waarvan aanpassingen werkelijk cruciaal zijn. Klussen met minder prioriteit kun je overlaten voor later. Ga er niet zomaar iets bij pakken als je eenmaal bezig bent; hierdoor raak je het overzicht volledig kwijt en je doet er ook je portemonnee geen plezier mee – tenzij die graag leeg is.

Wanneer heel je huis straks vol komt te staan met bouwmateriaal en gereedschappen, wordt daar gedurende je klus blijven wonen wellicht lastig. Zorg daarom tijdig voor een tijdelijk onderdak.

Hulp van buitenaf

Wees niet te trots en vraag om hulp wanneer het nodig is! Grote klussen laat je uiteraard over aan een aannemer maar misschien is jouw verbouwing niet zo rigoureus dat een expert vereist is. Kijk in dat geval je vrienden, familieleden en buren lief aan en laat ze weten wanneer jij je grootse plannen gaat verwezenlijken. Zo weten zij wanneer ze tijd voor je vrij moeten maken.

Ga je trouwens goed na of zij voldoende verzekerd zijn? Ja? Mooi!

En dan de rest nog

Resten om precies te zijn. Grote sloop- en verbouwingsklussen leveren namelijk een hele hoop afval op. Je kunt het beste een bouwafval container huren die groot genoeg is om dit alles in kwijt te raken. Bepaal van welke afvalstroom je af wilt en kies hier de juiste bak op uit. Is je container gearriveerd? Dan heb je alles in huis om van jouw project een groot succes te maken!