Lastig ongedierte: wespen en houtwormen

Ongedierte in of rondom de woning hebben is vaak een probleem voor vele mensen. Helaas kan het ongedierteprobleem niet altijd worden voorkomen of zelf worden opgelost. Een ongediertebestrijder kan hierbij helpen, ook voor de meest voorkomende ongedierte zoals wespennest verwijderen of voor houtworm bestrijden. Lees hieronder verder voor tips om dit ongedierte te voorkomen of welke manieren er bestaan om het probleem op te lossen.  

Het verwijderen van wespennesten

Een wespennest kan veel leed veroorzaken door ongemakkelijke prikken of door het vele gezoem. Een wespennest kan aan of in het huis zitten, maar bijvoorbeeld ook in de tuin. Het zelf verwijderen van een wespennest kan soms gevaarlijk zijn, zeker als de wespen agressief worden en het een actief nest is. Vaak is het verstandigst om een ongediertebestrijder in te schakelen aangezien zij beschikken over pakken en het juiste bestrijdingsmiddel. Ga dus nooit zelf aan de slag om het wespennest te verwijderen en probeer uit de buurt van het nest te blijven totdat de ongediertebestrijder langs is geweest. 

Houtworm voorkomen en bestrijden

Houtworm bestrijden is een andere veel voorkomende vorm van ongedierte. Een houtworm kan overal zitten, bijvoorbeeld in de houten vloer of meubels, maar ook in balken van het huis of andere houten onderdelen. Gaatjes in het hout, boormeel en eitjes of larven zijn vaak de kenmerken van een bepaald soort houtworm en vraagt om onmiddellijke aandacht. Om houtworm te proberen te voorkomen kan er een behandeling worden gedaan met preventieve werking. Er kan ook worden gekozen voor gif, petroleum of juist extreme kou of hitte om de houtworm te bestrijden. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om een ongediertebestrijder in te schakelen voor deze lastige klus. Vaak wordt het hout dan geïnjecteerd met chemicaliën of door middel van een oppervlakkig bestrijdingsmiddel.