Deze cadeaus gaan goed in de smaak vallen op een housewarming

Bijna niemand die net een nieuw huis heeft gekocht, zit te wachten op cadeaus die veel tijd en energie kosten. En dan hebben we het nog geen eens over de ruimte die het inneemt. Heb je een housewarming in je agenda staan en heb je nog geen cadeau gevonden? Deze cadeautips zijn praktisch, nemen niet zoveel ruimte in en kosten de ontvanger haast geen tijd. 

Persoonlijke deurmat

Het is mooi voor het oog, en onmisbaar voor een goede vochthuishouding: een deurmat. Natuurlijk zou je nu de eerste beste deurmat kunnen kopen, maar het is natuurlijk veel mooier om het iets persoonlijker te maken. Met een vloermat op maat kan je bijvoorbeeld ook het design kiezen, en ga je precies voor de deurmat die het meest in de smaak valt bij de ontvanger. En heeft hij of zij een eigen bedrijf? Overweeg dan vooral een deurmat met logo; hoe persoonlijk!

Makkelijke kamerplanten

Je mag er natuurlijk niet zomaar vanuit gaan dat iedereen groene vingers heeft, dus als je voor kamerplanten kiest, moeten ze makkelijk te verzorgen zijn. Een botanisch interieur is gelukkig niet nodig; planten vinden in elk interieur hun eigen plekje. Gelukkig maar, want planten zorgen voor een gezonde lucht in huis, en kunnen ook de akoestiek een stuk verbeteren. Ga dus vooral voor een kamerplant die niet snel dood gaat, en die qua ruimte in elk interieur past. Heb je toch nog twijfels? Een bos bloemen is natuurlijk altijd goed, en heeft niet het definitieve karakter van een kamerplant. En eerlijk is eerlijk, die kleuren passen wel bij zo’n feestelijke gebeurtenis.

Stijlvolle spullen voor in de keuken of badkamer

Praktisch en stijlvol: zo’n fles wijn, of een mooi koffie- en theepakket. Die kan iedereen gebruiken – al is het voor de visite – en is ook nog eens leuk om te geven. In cadeauwinkels vind je de meest stijlvolle verpakkingen. En dat hoeft niet alleen voor de keuken te zijn; ook bad- en doucheproducten kunnen prachtig staan in de nieuwe badkamer, én worden ook nog eens gebruikt. Een interieurstuk met een praktische inslag; precies de juiste combinatie voor een housewarmingcadeau.

Herinneringen met foto’s 

Er zijn maar weinig dingen waarmee je een cadeau zo persoonlijk kunt maken als met een foto. Koop een mooie lijst, laat ‘m afdrukken op canvas of geef ‘m al finishing touch bij een ander cadeau. Met een foto zit je altijd goed. Heb je geen foto waar jullie allebei mooi op staan? Je kan natuurlijk ook een mooie quote in een lijstje stoppen.