Tips om aan te denken bij een badkamerverbouwing

badkamerverbouwing

Een badkamerverbouwing heb je niet zomaar even verzorgd. Het is belangrijk dat je een goed idee hebt over hoe je de zaken wilt verbouwen en wat je daarvoor nodig hebt. Misschien moet je een tijdelijke douchecabine kopen? Het is belangrijk om alles op de juiste manier aan te pakken en op deze plek krijg je de nodige tips om dit voor elkaar te krijgen.

1. De indeling bepalen

Het begint bij het bepalen wat je mooi vindt. Dat moet wel in verhouding staan tot de ruimte die je beschikbaar hebt. Online kan je de nodige tools vinden om een planning te maken voor een goede badkamerverbouwing. Je kan op die manier alles zien en een goed beeld vormen van wat je mogelijkheden zijn. 

2. Welk budget heb je?

Wat je nieuwe badkamer kost is niet zomaar te zeggen. Dit hangt af van allerlei factoren. Hoe groot is je ruimte en wat wil je ermee doen? Is er veel stucwerk nodig? Hoe gaat het met de tegels? Het leidingwerk moet ook worden gedaan. Een specialist kan je hier antwoorden op geven.

3. Een planning maken

De meeste spullen zijn uit voorraad te leveren. Daardoor kan je snel aan de slag. Is er iets specifieks wat je wilt hebben, dan is het belangrijk om rekening te houden met de levertijd daarvan. Dit kan een grote rol spelen in de planning van je badkamerverbouwing. Zo voorkom je bijvoorbeeld stilstand van jezelf of de specialisten.

4. Begin met slopen

Veel mensen vinden het slopen natuurlijk het leukst. Het is wel belangrijk om bijvoorbeeld het water af te sluiten. Gebruik ook de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen om veilig aan de slag te gaan. Leg een stucloper op de trap en zorg voor een afvalcontainer om alles weg te kunnen gooien.

5. De verbouwing uitvoeren

Het eindigt natuurlijk allemaal met het bouwen van je gewenste badkamer. Het is belangrijk om eerst de leidingen te verleggen. Daarna doe je het inbouwwerk. Eindig met het stuken en betegelen. Om uiteindelijk ook het sanitair af te monteren. Zo kan je er al snel lekker van gaan genieten.