3 dingen die jouw overkapping nog aangenamer maken

Een overkapping is in ons land geen overbodige luxe. Met de nogal wisselvallige weersomstandigheden kun je hier namelijk gewoon blijven zitten en hoef je niet op stel en sprong naar binnen bij de eerste drup. Droog zit je namelijk al. Maar er zijn nog een aantal andere elementen die jouw overkapping nog aangenamer en gezelliger kunnen maken. Wat die elementen zijn bespreek ik in dit artikel. Geloof me, als jij deze dingen in je overkapping hebt, dan kunnen die gezellige, knusse avondjes pas echt beginnen. 

Een kachel of heater om je warm te houden

Hoewel je onder een overkapping gelukkig al droog zit, kan het er nog wel koud worden. Zeker als je ‘s avonds wat langer buiten wilt blijven zitten en de lucht afkoelt of als het gewoon een koudere dag is. Een kachel of heater kan je dan warm houden, zodat je toch kunt blijven genieten en niet rillend onder de overkapping zit. Kies je ervoor om een buitenkachel te kopen, dan geniet je ook nog eens van het geluid en aangezicht van een knisperend vuurtje. Hierdoor kun je extra genieten. Kies je voor een heater dan zit je er met één druk op de knop de hele avond warmpjes bij. 

Een televisie of geluidsinstallatie

Misschien vind je het juist heerlijk om even samen onder de overkapping te zitten en de televisie lekker binnen te laten, dan moet je dat ook zeker doen. Maar het kan ook echt een goede toevoeging zijn aan je overkapping, zeker als je normaal gesproken toch naar binnen zou verhuizen voor jullie favoriete tv-programma. Nu kunnen jullie gewoon lekker buiten blijven zitten en het programma daar kijken. Liever geen televisie onder je overkapping, maar wel fan van een muziekje? Installeer dan een radio of geluidsinstallatie. Hierdoor kun je genieten van je favoriete muziek tijdens die heerlijke zomeravonden buiten. Hou natuurlijk wel een beetje rekening met je buren. Niet iedereen houdt van jouw tv-programma’s of muziek. 

Elektrische zeilen voor de wand

Is jouw overkapping aan meerdere kanten open? Dan kan er op winderige dagen flink wat wind onder komen en kan het er sneller onaangenaam worden. Door hier zeilen voor te plaatsen zorg je ervoor dat de wand dichtgemaakt kan worden, waardoor je uit de wind blijft zitten. Is het een prachtige warme dag en kun je juist wel een windje gebruiken? Dan doe je de zeilen gewoon weer open. Kies je voor elektrische zeilen dan geeft je dat nog meer gemak en hoef je helemaal niet uit je loungeset te komen. De zeilen zijn niet alleen fijn voor meer warmte onder de overkapping, maar kunnen ook goed voor wat meer privacy zorgen.