Zo richt je je tuin goedkoop in

goedkope tuinmeubel

Als je op zoek bent naar een manier om je tuin op een budgetvriendelijke manier in te richten kan je hier enkele leuke tips vinden.

De palettenbank

Heb je al gedacht aan de mogelijkheid om te werken met palletbanken? Paletten zijn vaak gemakkelijk te verkrijgen of je hebt ze al liggen van je (ver)bouw. Ze zijn ideaal om je tuin op een budgetvriendelijke manier in te richten. Ondertussen bestaan er verschillende mogelijkheden om kussens aan te kopen hiervoor. De kussens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en je kan zelfs kiezen voor volledig waterafstotende materialen waardoor ze bij een regenbui buiten kunnen blijven liggen. Vaak hebben de aanbieders ook de mogelijkheid om paletten rechtstreeks bij hen bij te bestellen waardoor je niet op zoek hoeft te gaan. Hierdoor heb je voor een prikje dat nieuwe goedkope tuinmeubel waarmee je je bezoek zal verbazen en waar je ’s avonds lekker kan loungen.

goedkope tuinmeubel

Upcyclen van oude tuinmeubelen

Upcyclen wil zeggen dat je iets oud aanpast en zo een nieuw leven geeft. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee. Te vaak gooien we oude spullen weg en je kan dan ook dat goedkope tuinmeubel vinden op tweedehands, de kringloopwinkel of in social media-groepen. Je kan deze meubels een nieuw leven geven door ze te behandelen met de juiste producten. Je kan bijvoorbeeld vale plastiek tuinmeubelen behandelen met een product waardoor alle aanslag verdwijnt en ze terug hun originele glans krijgen. Ook oude houten en metalen tuinmeubelen zijn vaak nog te redden door ze mooi op te schuren en te behandelen met een beits of verf naar keuze die geschikt is voor het materiaal en bestand tegen de weersomstandigheden. Om het dan helemaal af te maken kan je door de aankoop van kussentjes de stoelen of bank helemaal aanpassen naar de uitstraling die jij wenst.

Zo zie je maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om je tuin in een nieuw jasje te steken en eindelijk te genieten van jouw gepersonaliseerde buitenruimte.