Zo kun je een overkapping dicht maken

tuinoverkapping

Tips om een overkapping dicht te maken

Helaas zijn de koudere maanden van het jaar weer aangebroken. Dat betekent lekker binnen bij de verwarming zitten. Of, zeker met de gasprijzen van tegenwoordig, heerlijk onder een dekentje. Maar de buitenlucht is wel ontzettend gezond voor ons. Ook al is het zo koud, het is wel belangrijk dat u voldoende frisse lucht krijgt. Heeft u een overkapping? Door deze dicht te maken kunt u ook als het koud is lekker warm en comfortabel buiten zitten. Hoe u een overkapping dicht kunt maken? Daar vertellen we u meer over in dit blog.

1. Een zijspie: de kleinste en voordeligste optie

U kunt uw overkapping dicht maken door deze helemaal af te sluiten, maar ook door deze gedeeltelijk af te sluiten. Wilt u de zijkant van uw overkapping gedeeltelijk dicht maken? Dan kunt u kiezen voor een zijspie. Dit is een (driehoekig) zijwandje dat in de bovenhoek van de overkapping wordt geplaatst. De zijspie houdt dan net dat beetje wind tegen dat via deze bovenhoek naar binnen waait. Dat vervelende tochthoekje, daar heeft u nu geen last meer van. Een zijspie is de kleinste en voordeligste optie om de zijkant van een overkapping gedeeltelijk dicht te maken. Maar natuurlijk heeft een zijspie geen effect als de overkapping volledig vrij staat. Staat uw overkapping beschut? Dan kan een zijspie wel werken.

2. Schuttingdelen plaatsen

Staat uw overkapping niet beschut, maar vrij? Dan kunt u ervoor kiezen om schuttingdelen te plaatsen en zo uw overkapping dicht te maken. De schuttingdelen blokkeren de wind. Hierdoor zit u dus niet langer in de wind als u onder uw overkapping zit. Hoe hoog de schuttingdelen moeten zijn, dat bepaalt u zelf. Hoe hoger het schuttingdeel, hoe meer bescherming.

3. Schuifwanden

Een andere optie om uw overkapping dicht te maken, is door schuifwanden te plaatsen. Uw overkapping wordt dan eigenlijk een soort serre. U zit eigenlijk lekker warm binnen, maar kunt wel van het buitenleven blijven genieten. Wilt u meer tuintips? Klik dan hier voor meer blogs van ons!