Kijk je weleens naar je huisje en denk je ‘Hé, ik zou weleens deze ruimte willen opfleuren, maar hoe doe ik dat?’ Moet je opnieuw schilderen, je meubels veranderen, of misschien alleen de inrichting? Dat zou allemaal kunnen, en als je daar zin in hebt moet je dat ook zeker doen, maar wat je vooral ook zou moeten doen: het adopteren van plantjes! Wordt de trotse plantenouder van een philodendron xanadu of een mooie vaarn, of andere binnenplanten! Maar hoe doe je dat nou, een goede plantenouder zijn? En fleurt het echt je ruimte op?

De eerste stapjes

Het allerbelangrijkste wat je moet weten over het zijn van een goede plantenouder, is dat iedereen het kan! Belangrijke kanttekening; je moet er natuurlijk wel serieus mee omgaan. Je zorgt toch voor iets, al is het niet helemaal hetzelfde als een huisdier—toch moet je er goed mee omgaan! Net zoals bij een huisdier is het dus belangrijk dat je je planten leert kennen. Die informatie is zeker in boeken of op het internet te vinden; zoek vooral op waar jouw specifieke plantjes behoefte aan hebben. Sommige planten moeten in een warmere ruimte, anderen hebben behoefte aan koelte en luchtvochtigheid. Ook heeft elke plant weer een ander waterpatroon—je moet je varens bijvoorbeeld minder vaak water geven dan andere planten (en cactussen al bijna helemaal nooit). De eerste stap tot het zijn van een goede plantenouder is dus het kennen van de planten waar je voor zorgt.

Opgefleurd

Ik meen het als ik zeg dat een plant je kamer én je leven verbetert—en een aantal al helemaal! Er zijn een aantal wetenschappelijke én een aantal esthetische redenen voor, maar de belangrijkste zijn gezondheid en kleur. Een plantje of twee in je ruimte maakt de lucht in je kamer natuurlijk gezonder en helderder—en natuurlijke kleuren doen voor onze ogen veel goeds. Het maakt een kamer lichter, levendiger (letterlijk) en gezelliger. Uiteindelijk is dat waar je voor gaat, toch?

Kies dus vooral ook planten en bloemen uit die je mooi vindt. Daar gaat het in de eerste plaats om—dat jouw kamer nog meer van jou wordt, en nog meer het levendige uiterlijk krijgt waar jij voor gaat. Dus, adopteer een philodendron xanadu en wordt een trotse plantenouder. Waar wacht je nog op? Go!