Welke taken voert de hovenier uit?

Iedereen met een tuin weet hoeveel werk er in zit om deze bij te houden en netjes te houden. Het onkruid groeit als kool boven de grond uit en je hebt niet altijd de tijd om je hiermee bezig te houden. Een mooi uitziende tuin vergt veel werk en als je de hele week bezig bent met je werk, huishouden en allerlei andere taken die toch vaak voorrang vergen, heb je geen vrije tijd meer over als je ook nog je tuin moet bijhouden. Gelukkig zijn er mensen die jou een handje kunnen helpen met het mooi maken van jouw tuin. Via Ijsselstijn Hovenier kun je namelijk een hovenier inhuren die jouw tuin onder handen kan nemen. Als je woont in Waddinxveen en omstreken, is er een hovenier Waddinxveen die je via Ijsselstijn kunt bereiken.

Wat doet een hovenier precies aan jouw tuin?

Een hovenier doet dus voornamelijk werkzaamheden aan de tuin. Denk aan het wieden van onkruid, snoeien, gras maaien, ongedierte bestrijden, maar ook een tuin of gazon ontwerpen, zand leveren en schuttingen plaatsen. Een hovenier is een allround tuinmedewerker die jou heel goed van dienst kan zijn met het verzorgen van een prachtige tuin. Een mooie tuin heeft meer invloed op je gemoedstoestand dan je misschien denkt. Niemand wordt gelukkig van een tuin vol onkruid, krioelende beestjes en takken die in de weg hangen.

Kosten van een hovenier

Als je zo’n mooie, verzorgde tuin of compleet nieuw ontworpen tuin wil, hangt daar natuurlijk wel een prijskaartje aan. Het verschilt natuurlijk per hovenier hoeveel zij rekenen per uur, maar houd rekening met een uurtarief van ten minste 30 tot 50 euro. Als je exact wil weten wat je kwijt zal zijn, kun je een offerte aanvragen. Het ligt er ook aan of er een prijs per uur wordt gerekend of per vierkante meter dat er iets wordt aangelegd. Het ligt er maar net aan wat je wil.