Welke soorten graafmachines zijn er?

aluminium kozijn

Je hebt vast wel eens een graafmachine aan het werk gezien. Wat een bijzondere machines zijn het toch. Deze machines zijn op verschillende plekken te koop, zoals minigravers op PonCompact.nl. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk en zijn er verschillende soorten? Dit kom je in dit artikel te weten. Want hoe kan een graafmachine om zijn eigen as bewegen en hoe kan alles los van elkaar bewegen? Een graafmachine werkt op een een hydraulisch systeem. Dit is een systeem dat werkt op vloeistof. Daartegenover heb je ook een pneumatisch systeem, dat werkt op lucht. Dit wordt echter niet gebruikt in graafmachines. 

Het systeem bij graafmachines  

Bij dit systeem wordt de machine van de graafmachine aangestuurd door vloeistof en hydrauliekleidingen. Hiervoor wordt hydrauliekolie gebruikt. Deze olie wordt door de leidingen verplaatst en komt uiteindelijk terecht in cilinders die in de graafarm of andere onderdelen van de graafmachine zitten. Deze cilinder zie je aan de buitenkant en is rond, met daarin een stang die beweegt. Deze cilinder kan dubbelwerkend of enkelwerkend zijn. 

Veel voorkomende soorten graafmachines  

Wanneer je een graafmachine wilt kopen moet je goed kijken naar de soorten. Er zijn er namelijk heel veel. Zo heb je bijvoorbeeld een rupsgraafmachine, wat een graafmachine op rupsbanden is. Ook kun je kiezen voor een combinatie van een graaflaadmachine. Deze soort valt onder de shovels en wielladers. Daarnaast kun je ook voor een minigraver kiezen, de wat kleinere soort. Dit is een graafmachine in een kleinere uitvoering. Ook kun je kiezen voor een mobiele graafmachine of een sloopgraafmachine. Zoals je kunt lezen zijn er ontzettend veel soorten op de markt. 

Merken van graafmachines  

Net zoals er veel soorten graafmachines zijn, zijn er ook veel merken. Er zijn een aantal bekende merken. Zo heb je de Kubota graafmachines, Cat graafmachines en de Hitachi graafmachines. Ook de merken JBC en Liebherr zijn populair. Deze bekende merken staan allen bekend om de hoge kwaliteit. Zoek je een betrouwbare en stevige minigraver? Dan is ons advies om te kiezen voor een bekend merk.