Wel eens van Ouddorp gehoord?

veranda

Dichtbij de Noordzeekust, achter de duinen, ligt een pittoresk dorpje genaamd Ouddorp. Voor kort heb ik nog nooit gehoord van dit plekje, maar dit schijnt al jaren een prachtig vakantieoord te zijn voor badgasten en watersportliefhebbers. Ouddorp ligt dichtbij de grens van Zuid Holland en Zeeland, dat verbonden wordt door de Brouwersdam. Vanuit Ouddorp ben je snel op het strand, maar ook in de Randstad, zoals Den Haag en Rotterdam. Maar eigenlijk als je heerlijk geniet van een heerlijke vakantie in Ouddorp, moet je eigenlijk ook de omgeving bekijken.

De omgeving

Rondom Ouddorp vind je meer schattige dorpjes in het zuidoosten van de provincie Zuid Holland. Denk aan de dorpjes Middelharnis, Stellendam en Goedereede, maar ook aan het natuurgebied De Kwade Hoek. Dit natuurgebied ligt in de duinen van Goeree. Het is een uitgestrekt duingebied waarin het bos, stuifduinen, slikken en bos in elkaar overlopen. Het is een ideale omgeving om heerlijk te kunnen wandelen en te fietsen, maar een verfrissend duikje is natuurlijk ook mogelijk! Voor een echte belevenis kun je ook nog een excursie gaan doen onder begeleiding van een boswachter. De parkeerplaats kun je vinden op de Oostdijkseweg 103 in Goedereede.

Dagje uit in Ouddorp

Naast het mooie strand van Ouddorp kun je natuurlijk ook andere leuke dingen doen in de buurt van Ouddorp. In Ouddorp zelf kun je prima winkelen in het grote winkelcentrum. In totaal zijn er 50 winkels te vinden, waaronder de bekende ketens als Hema, Kruidvat, Bruna en Toys R’Us. Maar ook leuke boetiekjes en lokale winkeltjes waar je geestige souvenirtjes kunt bemachtigen zijn volop aanwezig. Liever eventjes buiten het dorp iets ondernemen? Lees dan verder

Leuke activiteiten en bezienswaardigheden

  • Ben je met kinderen op pad en is het slecht weer? Dan is Adventuredome een perfect dagje plezier voor de kids! Adventuredome is een overdekt speelparadijs in Hellevoetsluis;
  • Lekker actief bezig zijn buiten? Dan is het Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen voor iedere leeftijd zeer geschikt. Vlieg, klim of overleef wiebelbruggen om van de ene kant naar de andere kant te komen
  • Geitenboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp
  • Kom alles te weten over de Watersnoodramp van 1953. Hoor verhalen aan. Bekijk de wederopbouw en de Deltawerken in Watersnoodmuseum in Ouwekerk voor indrukwekkende beelden en reportages.
  • Zot op duiken? Kies dan voor de mooiste duiklocatie van de Oosterschelde. Kies uit een van de vele duiklocaties in de Oosterschelde.

Overnachten

Rondom Ouddorp zijn tal van overnachtingsmogelijkheden. Denk aan de vakantieparken in de omgeving, hotels in het centrum en prachtige vakantiehuizen van particuliere eigenaren. Maar ook buiten de omgeving van Ouddorp zijn unieke overnachtingsmogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de vakantiehuizen in Zuid Holland op heerlijkehuisjes.nl voor een groot aanbod! Ook hier vind je diverse vakantieparken en grote groepsaccommodaties, dus neem snel een kijkje.

Het strand van Ouddorp

De stranden van Ouddorp zijn zeer breed en groot. Dit betekent dat je niet snel je handdoekje neerlegt naast die van een ander. Het kwaliteit van het water is goed en de stranden worden dagelijks ook schoongemaakt. Naast dat je heerlijk kunt zonnebaden op de brede stranden van Ouddorp, zijn er ook andere activiteiten te doen. Denk aan een heerlijke strandwandeling, maar ook surfen, vliegeren, strandzeilen kunnen worden beoefend op speciaal ingerichte zones op het strand. Check hiervoor de borden bij de strandovergangen. Wil je je jetski meenemen? Dat kan, maar dan mag er alleen gevaren worden bij de trailerhelling aan de Brouwersdam en 100m van de laagwaterlijn.