Wat staat er in een NEN2580 meetrapport?

NEN2580 meetrapport

De NEN2580 meting is het leven ingeroepen om voor eens en altijd een einde te maken aan alle verschillende meetrapporten die door adviseurs werden uitgebracht. Rapporten voor dezelfde woning kwamen voorheen vaak in ieder rapport met andere metingen, wat resulteerde in andere prijzen. Dankzij de NEN2580 meting is er een universele formule bedacht waar woningen door worden opgemeten.

Wat is een NEN2580 meting precies?

Zoals we al kort hebben verteld, is een NEN2580 meting een formule waarbij een huis, pand of ruimte zo efficiënt en accuraat mogelijk wordt opgemeten. Het doel van deze meting is om niet alleen te kijken naar de vierkante meter van een gehele woning, maar om juist specifiek te kijken naar de vierkante meter die bruikbaar is in een huis. De ruimte die muren, trappen, ingebouwde kasten of andere objecten in beslag nemen zijn immers niet ruimte die jij kan benutten. Dankzij de NEN2580 meting wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt per ruimte en per categorie waardoor een potentiële koper of huurder exact weet of het bedrag aansluit bij de bruikbare vierkante meters van het pand. Heb jij een NEN2580 meetrapport nodig? Vraag er direct een aan via NENmetingen.nl en laat jouw woning of gebouw inmeten door een professional.

Wat kan je verwachten in een NEN 2580 rapport?

In een NEN 2580 meetrapport worden vier verschillende metingen voorgelegd. Je hebt het bruto vloeroppervlak. Dit is de totale vierkante meter van een woning. Hierbij zitten dus ook ondersteunende elementen, zoals muren, inbegrepen. Vervolgens heb je het netto vloeroppervlak. Dit is een meting die aangeeft hoeveel vierkante meters er aanwezig zijn zonder de bouwmuren. Daarna komt het verhuurbare vloeroppervlak. Deze meting geeft de vierkante meters aan van alle binnenruimtes die er aanwezig zijn. Deze meting wordt vooral voor huurwoningen of huurpanden gebruikt. En als laatste heb je het gebruiksoppervlak. Dit is de meting die vooral van belang is bij kooppanden. Ook dit geeft de grootte aan van bruikbare oppervlakte in een woning. Niet dragende binnenwanden spelen bij gebruiksoppervlak geen extra rol.

Van welke voordelen profiteer je?

Het grote voordeel van een NEN 2580 meetrapport is dat het een duidelijk beeld schetst van de ruimte die je kunt benutten. Dankzij de onderverdeling tussen bruto vloeroppervlakte en bruikbaar oppervlakte krijg je als potentiële koper of huurder een duidelijk beeld of je een eerlijk bedrag per vierkante meter betaalt. Daarnaast is het een universele meting die tegenwoordig verplicht is om te hebben. Zo wordt er gewerkt aan een transparant mogelijke woningmarkt.