Wat kies jij? Een ‘traditioneel bed’ of een boxspring

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring in plaats van een ‘gewoon of traditioneel’ bed. Hoe komt het dat steeds meer mensen een boxspring bestellen? Om daarachter te komen moet je eerst weten wat het verschil is tussen een traditioneel bed en een boxspring. Wanneer je een (traditioneel) bed besteld op internet, dan krijg je alleen de zogeheten ombouw. De ombouw bestaat uit 2 zijkanten, een hoofdeind en een voeteneind. Het hoofd- en voeteneind staat op poten. Je moet daarnaast ook, eventueel elektrisch bedienbare, bedbodems en matrassen bestellen om je bed compleet te maken. In de meeste gevallen zijn de bedbodems al aanwezig en soms zijn de matrassen nog niet aan vervanging toe. In dat geval wordt inderdaad alleen de ombouw besteld. In sommige gevallen worden alleen de matrassen vervangen. Dit is eenvoudig te doen bij een ‘traditioneel’ bed.

De Boxspring

Zoals gezegd kiezen steeds meer mensen voor een boxspring. Maar wat is een boxspring? Een boxspring is opgebouwd uit meerdere delen. Het onderste deel heet de box ofwel de bedbodem. Deze is in de meeste gevallen voorzien van pocket- of bonell springveren. De bak waarin de springveren zijn aangebracht is van hout, soms van metaal en is voorzien van een frame met poten. De buitenkant van de bak is bekleed met stof. De tweede laag is het matras dat, in de meeste gevallen, is voorzien van pocketvering. Een boxspring matras kan zijn voorzien van verschillende soorten afdeklagen. Bovenop de matras kan een topper worden gelegd. Een boxspring kan ook worden voorzien van een hoofdbord of voeteneind bord voorzien van dezelfde stof die de bodem heeft. Voordelen van een boxspring zijn het slaapcomfort, de hoge instap en de luxe uitstraling. Je kunt ook een elektrisch verstelbare boxspring bestellen.

Led inbouwverlichting

In een slaapkamer is verlichting belangrijk. Je wilt niet te veel, maar wel voldoende licht hebben in je slaapkamer. In de slaapkamer heb je vaak behoefte aan licht op bepaalde plaatsen. Zo kun je, voor het lezen in bed, led inbouwspots aanbrengen in het plafond. Doe dit dan bij voorkeur boven het hoofdeinde van je bed. Inbouwspots kun je alle kanten oprichten. Je kunt je led inbouwspots ook aanschaffen met afstandsbediening. Tegenwoordig kun je ook led inbouwspots bestellen die dimbaar zijn. Zo maak je precies die sfeer in je slaapkamer die jij graag wilt. Met led verlichting bespaar ook op je energierekening. Kies ook eens voor een led inbouwspot of een led strip in je kledingkast.