Wat betaal je voor inbouwspots led?

Een verlichtings soort waar je een warme en knusse sfeer mee kunt creëren in elke ruimte zijn inbouwspots led. Deze spotjes hoeven geen fortuin te kosten, maar aangezien led verlichting over een hoger prijskaartje beschikt dan andere verlichtingssoorten is het slim om een beter beeld te hebben van de zaken die bij de kosten van inbouwspots led komen kijken. Wil je weten wat je voor inbouwspots betaalt, lees de onderstaande tekst dan eerst heel goed door.

Inbouwspots led kopen

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten investeren in inbouwspots led. Je kunt namelijk van verschillende voordelen profiteren, waaronder:

  • Een ruim assortiment aan soorten, kleuren, wattages en afmetingen voor het creëren van de ideale sfeer in de ruimte.
  • De plaatsing van inbouwspotjes is makkelijk en zo gedaan zonder dat armaturen nodig zijn en daarnaast nemen inbouwspots led amper ruimte in beslag.
  • Je creëert een strakke, cozy, chique en moderne look met inbouwspots, zeker als je ook voor een dimmer kiest.
  • Je maakt een duurzaam alternatief aangezien deze spots vele malen langer meegaan, snel zijn terugverdiend en energiezuinig zijn.

Expert inschakelen of zelf doen?

Inbouwspots plaatsen lijkt een eenvoudige taak, maar het gaat om specialistisch werk aangezien je precies moet weten op welke manier de spotjes gemonteerd moeten worden. Heb je voldoende tijd, beschik je over kennis en ervaring met dergelijke werkzaamheden, heb je de juiste gereedschappen in huis en gebruik je een stappenplan met instructies, dan kan je de inbouwspots zelf plaatsen. Wil je echter zeker weten dat de spotjes correct worden geplaatst, wil je van topkwaliteit uit kunnen gaan, tijd besparen dankzij de professionele en efficiënte werkwijze en van garantie genieten, dan is het verstandig om een expert in te schakelen.

De kosten

De kosten die bij inbouwspots led komen kijken worden voornamelijk bepaald door welke soort inbouwspots je koopt, het voorwerk, de functies en dergelijke.  Moet je eerst een verlaagd plafond laten aanleggen, dan gaat dit je ongeveer € 19 tot € 29 per m2 kosten als je zelf aan de slag gaat en € 40 tot € 65 per m2 als je een expert inhuurt. Voor de spotjes zelf betaal je voor 3 stuks gemiddeld € 17 tot € 30 per m2 als het gaat om dimbare inbouwspots die niet richtbaar zijn. Gaat het om dimbare inbouwspots die wel zichtbaar zijn, dan betaal er ongeveer € 40 tot € 60 per m2.

Zaken die de kosten beïnvloeden

Er zijn bepaalde zaken die van grote invloed zijn op het bepalen van de kosten van de spotjes, waaronder het type spots, de huidige staat van het plafond en eventuele aanpassingen aan het plafond, de extra opties en de intensiteit van het licht. 

Besparen op inbouwspotjes

Je kunt besparen op de prijs van inbouwspots led door rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

  • Ga op zoek naar interessante acties en aanbiedingen op spotjes.
  • Vergelijk eerst een aantal opties om voor de betaalbaarste te kiezen.
  • Schakel een lokaal gevestigde expert voor de plaatsing van de spotjes.