Waar moet je opletten als je gaat houthakken?

Ben je ooit op een koude avond op pad geweest om alleen thuis te komen en je houtkachel of open haard aan te steken?

Er gaat niets boven het gevoel van die warmte die over je koude gezicht en vingers straalt. Houtwarmte (naar mijn mening) is een van de beste warmtebronnen die u in uw huis kunt gebruiken.

Maar als u niet bekend bent met houtwarmte, heeft u misschien enkele basisvragen. Een van de meest prominente vragen is hoe hak ik mijn eigen hout?

Nou, ik ben blij dat je het vraagt, want dat is wat ik met je wil delen. Er zijn eigenlijk drie methoden om je eigen hout te hakken die in je opkomen. Met een kloofbijl, hydraulische houtklover of een kettingzaag.

Je eigen hout hakken met een bijl lijkt misschien nogal intens en dat kan ook zo zijn. Maar het kan ook een geweldige manier zijn om in vorm te blijven.

Voordat u hout gaat hakken, moet u ervoor zorgen dat u al uw veiligheidsuitrusting aantrekt. Dit zouden handschoenen zijn om je handen te beschermen en een veiligheidsbril om te voorkomen dat houtsplinters in je ogen vliegen.

Zorg er ook voor dat de omgeving vrij is zodat je niet struikelt, controleer ook of er geen andere mensen lopen. En als laatste, controleer of je (kloof)bijl helemaal goed is, zitten er geen splinters aan de steel, zit de kop goed vast aan het handvat.