Uw kleding wordt niet meer droog. Ligt dit aan de wasdroger?

Het is een behoorlijk frustrerend om je kleding uit de droger te halen en te ontdekken dat ze nog niet droog zijn. Als je er al een tijdje niet aan hebt gedacht om de filter van je wasdroger schoon te maken, zou dit waarschijnlijk de boosdoener kunnen zijn. Als de lente nadert, zorg er dan voor dat u het reinigen van de droger op uw takenlijst zet. Een verstopte droger kan u namelijk meer geld kosten en hiernaast is het een belangrijke oorzaak van vele woningbranden. Keukenloods.nl helpt u in dit artikel daarom met enkele makkelijke tips voor het schoonmaken van uw wasdroger om deze zo goed mogelijk te houden. 

Waarom zou u uw droger elke keer moeten schoonmaken?

Wanneer de pluis vezels vanuit de kleding verstopt raken in de ventilatieopening van de wasdroger, wordt de luchtstroom in de droger vernauwd en droogt uw kleding niet meer als voorheen. De belangrijkste stap die u daarom zou moeten nemen bij het drogen van uw kleding is het, bij elke lading, schoonmaken van het droger-filter. Hiernaast is het belangrijk de droger minstens 2 keer in het jaar  te voorzien van een grotere schoonmaak. Denk hierbij aan een ​​grondige reiniging van de ventilatieopeningen, inclusief het kanaal aan de achterkant van de unit. Door regelmatig de ventilatieopeningen van uw droger schoon te maken, blijft uw droger optimaal presteren en veilig werken. Hoe u dit het beste zou kunnen doen vindt u hieronder in het stappenplan.

Stappenplan voor het reinigen van pluizen in de ventilatieopening


– Verwijder de pluizenvanger en verwijder het grootste gedeelte van de pluizen alvast met de hand.
– Gebruik een borstel met lange steel om de binnenkant van de pluizenvanger schoon te kunnen vegen.
– Stofzuig de binnenkant van de ventilatieopening en plaats de pluizenvanger voorzichtig terug.

Stappenplan voor het reinigen van het ventilatiekanaal


– Haal de stekker uit het stopcontact. Doe dit altijd voordat u onderhoud aan een apparaat uitvoert!
– Trek de droger weg van de muur.
– Koppel het grote flexibele kanaal los van de achterkant van de droger.
– Stofzuig de achterkant van het apparaat en wat je kunt zien vanuit het kanaal. Gebruik een zachte ronddraaiende beweging om de binnenkant van het ventilatiekanaal te reinigen en sluit het flexibele kanaal hierna weer voorzichtig aan.