Twijfel je je welke pellets de beste zijn?

pelletkorrels

Heb je pelletkorrels nodig en je weet niet welke het beste is om te kopen? Heb je altijd pech gehad bij het kopen van pellets? Maak je geen zorgen, wij zullen je vandaag helpen om nooit meer dezelfde fouten te maken bij het kopen van pelletkorrels. Koop nooit meer pellets die voor een berg ophoopt van as zorgen of roestaanslag veroorzaken. Vanaf vandaag zul je weten waarop je moet letten!

pelletkorrels

Wat mag een pellet niet zijn?

De pellets moeten geen vochtwaarde hebben die hoger is dan 10%. Als het te vochtig is, heb je dan een vuile verbranding, problemen met het afvoerkanaal en meer as resten na de verbranding. Zit er scheuren in jouw zak, zorg ervoor dat je de gaten met tape bedekt om te voorkomen dat de pellets nat worden. Daarnaast mogen de pellets niet donker zijn. Zijn ze donker? Vermijd het kopen van deze pellets omdat ze gemaakt zijn van loofhout die moeilijk te verbranden is en hoge chloorwaarde bevat. Deze chloorwaarde kan verschillende onderdelen van jouw pelletkachel aantasten en jouw kachel kan sneller verslijten.

Wat zijn de beste pellets?

Pellets met beste kwaliteit bestaan uit fijn zaagsel die alleen gebonden zijn door de harsen in het hout. Daarnaast zijn de vorm, dikte en densiteit van een pellet altijd gelijk. Wil je voor de zekerheid weten dat je de beste in handen hebt, zoek dan voor de Europese normering op de verpakking. Het wordt met EN+A1 label aangeduid. Waarom zou dit goed zijn zul je afvragen? Pelletkorrels met dit keurmerk worden regelmatig gecontroleerd en verrichten weinig schade. Pellets met dit label zorgen voor weinig as bij verbranding. Je kunt ook letten op de verbrandingswaarde en aswaarde. Als de pellets een verbrandingswaarde (kWh) tussen 4.6 en 5 van hebben op de verpakking, hoe meer de pellets zullen opleveren. De aswaarde geeft op zijn beurt de hoeveelheid as aan die overblijft in het kachel na verbranding. Een aswaarde van 0.5% is heel goed. Hoe lager het is, hoe schoner de verbranding is en hoe langer de binnenkant van je kachel schoon blijft voordat je het moet schoonmaken.