Tuin- en buitenklokken worden steeds populairder

In vrijwel elke stad ter wereld zijn er wel klokken te vinden in het straatbeeld. Van het welbekende Timesquare in New York tot de Big Ben toren in Londen en de Domtoren in Utrecht, de klok vind je overal. De klok is natuurlijk het meest bekend door de plek in vrijwel elk huishouden aan de wand of op de tafel in de woonkamer, de keuken of in de slaapkamer. Maar net zoals in de steden is het soms ook gepast om thuis een buitenklok aan te schaffen. 

Een klok in de tuin of aan de muur tegen het huis kan een extra unieke uitstraling geven en zorgt er bovendien voor dat je nu ook wanneer je buiten bent precies weet hoe laat het is. Er zijn tal van verschillende soorten designs en modellen buitenklokken te vinden in tal van webshops online en er komen er elk jaar weer nieuwe bij. De tuinklok is dan ook iets dat steeds populairder wordt en steeds vaker is terug te vinden in de Nederlandse tuinen.

Een buitenklok geeft de tuin een unieke uitstraling

Het inrichten van de tuin is net zoals het inrichten van een ruimte binnenshuis voor veel mensen vaak een leuke opdracht om mee bezig te zijn. Het bezoeken van tuincentra, het uitkiezen van de stenensoorten voor het terras en het bepalen van de stijl en het thema van de tuin, is vaak niet niks, maar wel leuk om te doen. 

Naast de planten en bloemen en ook het meubilair voor in de tuin zijn er nog meer attributen waaraan te denken valt en waarmee je je tuin nog verder kan afmaken. Een buitenklok is een attribuut voor in de tuin dat zeer goed in te passen is in verschillende thema’s en stijlen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een buiten wandklok aan de buitenmuur of tegen een schuur aan. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor een dubbelzijdige tuinklok die als een authentieke stationsklok aan de muur hangt en twee wijzerplaten heeft.

Een buitenklok is ideaal voor bedrijven

Een buitenklok of een tuinklok is niet alleen voor particulieren interessant in de tuin, maar ook voor bedrijven. Door te kiezen voor een buitenklok als bedrijf kun je extra nadruk leggen op je bedrijfslocatie. Je kan er zelfs voor kiezen om een aangepaste variant te laten maken met bijvoorbeeld de bedrijfsnaam of het logo afgebeeld op de wijzerplaat. 

Op deze manier kun je op een originele manier reclame maken voor je bedrijf en zorg je ervoor dat jouw bedrijf nog meer in het oog springt voor bestaande en potentieel nieuwe klanten. Buitenklokken bieden bovendien vaak ook meerdere functies dan alleen de weergave van de tijd en maken het soms ook mogelijk om het weer, de neerslag en de windrichting en kracht af te lezen.