Steeds meer mensen willen er achter komen hoe het is om met een vismagneet aan de slag te gaan. Daarvoor moet je wel eerst een goede vismagneet kopen, maar waar moet deze aan voldoen? Als het de eerste keer is dat jij er kennis mee gaat maken, moet je eens goed bekijken waar je aan moet denken. Daarom geven we je graag middels dit artikel wat meer tips over een magneet kopen. Het is namelijk wel goed om voorbereid op pad te gaan zodat je weet welke magneet je wanneer kunt gebruiken. Maar als je het al vaker hebt gedaan, dan zal je merken dat het ‘eigen’ is en gewoon vanzelf gaat.

Aandachtspunten vismagneet kopen

Je bent van plan om binnenkort eens te beginnen met het kopen van een vismagneet, maar waar denk je dan aan?

–    Je moet bij magneetvissen de juiste vismagneet kopen.

–    Goed om te weten is dat een vismagneet van 88 kg de lichtste magneet is bij veel webshops en de zwaarste is vaak tot 500 kg.

–    Bij 88 kg gaat het over de houdkracht van de vismagneet. Dus dit is de kracht die de magneet heeft als deze vlak op het oppervlak terecht komt (waar de magneet naar toe wordt getrokken).

Het is goed om ook advies in te winnen als je het niet zeker weet. Stel jezelf een doel wat je graag wil doen, wat zou je op willen vissen? Als je dat weet dan kun je namelijk gerichter een magneet kopen.

Weet wat je gaat doen

Magneetvissen is iets wat weer een trend lijkt te worden. Het is dan ook op best veel plaatsen toegestaan. Je zou aan een grote vijver kunnen denken of een meertje, of een kanaal. Er zijn vaak wel genoeg dingen te vinden, je gaat gewoon met een hengel en een magneet aan het water zitten en dan hoop jij dat er wat moois naar boven komt. Je moet hierbij wel echt geluk hebben, en soms heb je dat. Blijf daar dan ook aan denken, dat je soms wat moois kunt tegenkomen en soms dan heb je gewoon een dagje plezier en geniet je van de buitenlucht, maar vind je niets moois. Het is gewoon een mooie hobby en je bent lekker buiten bezig. De meeste mensen doen het dan ook samen met vrienden bijvoorbeeld. Genieten van een dagje weg samen, kletsen, en intussen de juiste vismagneet kopen en gebruiken.