Tips om de was te drogen in het najaar

Het wassen van kleding blijft een klus. Je kan verschillende soorten wasjes draaien zoals: witte, bonte, hete was en nog meer verschillende wasjes. Het droge van natte kleding kan d.m.v. een droger, een droogrek of door de was buiten in de zon te hangen. In het najaar wordt het steeds kouder en begint het steeds meer te regenen, vandaar dat er in dit artikel korte tips worden gegeven over hoe jij de was handig kan drogen in het najaar.

Tip 1: droogrekken

Het wordt al vrij snel duidelijk dat men de was binnen moet gaan drogen aangezien het tijdens de herfst en winter niet buiten gaat lukken. Om binnen de was te drogen zijn goede droogrekken wel echt een must. Droogrekken zijn er in alle soorten en maten, daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor soort type droogrek je straks aanschaft. Het type droogrek hangt samen met de hoeveelheid was die je wekelijks hebt en de plek waar het rek komt te staan (of hangen).

Tip 2: juiste locatie in huis

Heb je inmiddels het ideale droogrek gevonden? Kijk dan goed rond in het huis wat de juiste plek is in het huis. Voor de slimme mensen onder ons had je dit eigenlijk van tevoren al gedaan. Uiteraard moet je de droogrekken niet plaatsen op de plekken waar je veel aanwezig bent in het huis. Vermijd de woonkamer en slaapkamer, want als jij de was hier ophangt is de kans op een allergische reactie (bv. schimmel) aanzienlijk groter. Grotere plekken, waar je minder vaak bent, zijn een stuk geschikter voor een droogrek. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, keuken, bijkeuken, gang of logeerkamer. Het liefst komt op deze plek ook nog voldoende lucht en eventueel de zon.

Tip 3: voldoende ventilatie in huis

Wanneer de was binnen hangt, droogt de was een stuk minder snel dan wanneer het in de zomer onder de warme zon hangt. Om ervoor te zorgen dat het binnen ook snel droogt en het daarbij niet gaat stinken/schimmelen is het van belang om voor een goede ventilatie in het huis te zorgen. Doe zoveel mogelijk ramen open. Daarbij kunnen ook eventuele deuren worden geopend zodat het lekker gaat tochten.

Ben je op zoek naar meer tips of informatie over dit droogrekken en alles wat bij de was komt kijken? Neem dan een kijkje op de website van Massamarkt. Massamarkt beschikt over een onwijs groot assortiment van diverse producten!