Subsidies die je kan ontvangen met isoleren

kunststof kozijnen subsidie

Als je van plan bent om kunststof kozijnen te plaatsen, dan is hier een speciale subsidie voor. Voor een kunststof kozijnen subsidie laat je namelijk je huis isoleren. Weet wel dat je hiervoor nog een andere isolatiemaatregel voor moet uitvoeren om de subsidie te ontvangen. De subsidie is vanaf 1 januari 2022 verhoogd naar 30%, en valt onder de ISDE regeling. Verdere voorwaarden zijn dat je hoofdbewoner en eigenaar bent van je woning. 

Daarnaast kan je pas de subsidie aanvragen als de maatregelen tot stand zijn gebracht en zijn betaald. 30% subsidie kan erg voordelig zijn, omdat een kunststof kozijn aanbrengen tot hoge kosten kan leiden. 

kunststof kozijnen subsidie

Is de isolatie nodig? 

Omdat kunststof kozijnen lang mee kunnen, is het eerst goed om na te denken of zo’n investering wel echt nodig is. Het kan namelijk nog lang duren voordat je originele kozijnen pas echt helemaal toe zijn aan vervanging, en is zonde als je hierdoor onnodig veel geld uitgeeft aan nieuwe kozijnen. 

Het is natuurlijk wel verstandig dit te doen als je huis minder goed geïsoleerd wordt, wat ook weer kan leiden tot de verhoging van de energiekosten in je huis. Doordat je huis misschien niet goed geïsoleerd is, kan er veel kou naar binnen en ga je dus vaker de kachel stoken. Als je vaker de kachel gaat stoken, betekent dat dat je meer onnodige energie zult verspillen.