Stijgende populariteit van kunstgras

De term “kunstgras” is in populariteit gestegen volgens Google Trends, die de populariteit van online zoekopdrachten volgt. Dit is het geval in het Verenigd Koninkrijk, waar de groei meer dan 185% bevat, maar ook in ons land is er een toename in de verkoop. 

Dit suggereert een duidelijke golf in mensen die hun grasgazon willen vervangen door kunstgrasmatten. Het is duidelijk een steeds groeiende markt aan het worden, maar waarom verwerpen steeds meer mensen traditionele gazons en wat zijn de factoren achter de stijging van de verkoop van nepgras?

Het lockdown-effect

Meer tijd thuis betekent voor iedereen dat er meer tijd overblijft om te browsen op het web en het lijkt erop dat mensen hun prioriteiten op de tuin richten. De stijging van de zoekopdrachten suggereert dat mensen op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun tuinen het hele jaar door goed te houden, vooral omdat ze er langer naar kunnen kijken terwijl ze binnenshuis aan het werk zijn.

Zelfs de groep mensen met groene vingers vond het waarschijnlijk moeilijk om het gazon groen te houden, aangezien de temperaturen hoger lager dan normaal. Er viel niet voldoende regen, waardoor het gras op veel plekken verdorde. Daarnaast moet je bij gazons voortdurend maaien, sproeien en zaaien. Dat is een andere oorzaak dat het kunstgras steeds meer in trek is gekomen bij tuinbezitters. 

Bovendien heeft de afgelopen periode er voor gezorgd dat mensen op zoek zijn naar innovatieve, contactloze services om te krijgen wat ze nodig hebben zonder hierbij onnodige gezondheidsrisico’s te lopen.

Waarom is kunstmatig gras zo populair?

Kunstgras blijft altijd goed, ook wanneer er zwaar gebruik van wordt gemaakt door kinderen en huisdieren. Daarnaast hoef je er maar zeer weinig onderhoud aan te plegen. Hierdoor kunnen gezinnen met kinderen en huisdieren meer tijd overhouden om van hun tuinen te genieten. 

Er is geen sprake meer van  noodzakelijke arbeid en het kunstgras blijft groen, ongeacht het weer. En met een verscheidenheid aan opties, hebben het mensen het vermogen om het uiterlijk van een tuin aan te passen, zonder dat dit in eerste instantie opvalt. De kwaliteit van het tegenwoordige nepgras is dusdanig dat het voor het blote oog niet van echt gras valt te onderscheiden

De simpele verklaring van de piek in de verkoop van kunstgras is dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een tuin die er geweldig uitziet, zonder daarbij het onderhoud te hoeven plegen dat normaal moet worden geleverd bij een grasgazon.

Altijd mooi

De moderne huiseigenaren komen tot de conclusie dat ze niet langer uren willen doorbrengen met het maaien van hun gras en hun gazon regelmatig bij te houden. Ze willen graag op hun gemak genieten van hun tuin die re bovendien altijd esthetisch aangenaam bijstaat.

Traditionele tuinen kunnen gemakkelijk worden vernietigd tijdens de lente en de zomerperiode, door kinderen en huisdieren, die grondig gebruik maken van de tuin en het zien als hun eigen speeltuin. Maar huiseigenaren willen de rust van een tuin zonder het ongemak van het regelmatig moeten onderhouden en repareren van een grasmat.

Kunstgras is een geweldige oplossing om kinderen en huisdieren te laten spelen en het mooie gazon te behouden. Zo eenvoudig is het.