Schuttingpalen, de basis voor een goede schutting

Tips voor het overeind houden van schuttingen

Schuttingpalen zijn uiteraard heel hard nodig voor het overeind houden van een schutting op welke plek deze ook staat. Dat geldt voor iedereen die een mooie schutting om zijn of haar tuin wil plaatsen en/of een tuinafscheiding wil neerzetten tussen de eigen tuin en die van de buren. Voor een schutting van hout gebruikt u natuurlijk geen betonnen of metalen schuttingpalen. Dat ziet er natuurlijk niet uit. Want voor een compleet natuurlijke look zijn uiteraard ook natuurlijke schuttingpalen nodig. Zo maakt u een schutting en tuin pas echt compleet als een natuurlijk paradijsje. Huis- en tuintips vertelt u in dit blog meer over het nut en de noodzaak van schuttingpalen

Schuttingpalen in vele maten

Schuttingpalen zijn bij speciale leveranciers zowel rond als vierkant verkrijgbaar voor het samenstellen en verankeren van tuinschermen, schuttingen en tuinafscheidingen. De keuze voor houten schuttingpalen is zeker snel gemaakt als u in uw tuin ook echt 100% natuurproducten wilt gebruiken. De ronde schuttingpalen die ook wel rondhout palen of boompalen genoemd. Een boompaal is voornamelijk bedoeld om jonge bomen te verstevigen en te zorgen dat de stammen recht kunnen groeien. Uiteraard zijn ze ook bruikbaar als schuttingpalen.

Schuttingpalen vierkant

Vierkante schuttingpalen worden het meest toegepast in een schutting. Zo zijn er fijnbezaagde houten schuttingpalen en glad geschaafde palen. De fijnbezaagde palen zijn licht ruw en over het algemeen zeer voordelig in prijs. Ze worden dan ook veelal gebruikt in een schutting van losse planken, want ze zijn dan min of meer onzichtbaar. Sommige mensen kiezen daar bewust voor. Gaat uw voorkeur uit naar een meer luxe schuttingpaal die geheel effen en splintervrij is? Dan adviseren we u te kiezen voor een glad geschaafde vierkante schuttingpaal. Die moet min of meer gezien worden!

plaatsen van houten schuttingpalen

Het plaatsen van vierkante schuttingpalen is eigenlijk geen moeite. Met een grondboor kunt u ze gemakkelijk in de grond krijgen. Meer stevigheid nodig? Giet ze dan in beton. Nadeel daarvan is wel dat het vervangen of verwijderen van de palen een extra inspanning gaat opleveren. Het is in ieder geval wel belangrijk dat u de schuttingpalen voor ruim een derde deel in de grond zet. Wilt u voor uw schutting dus een hoogte van 230 cm bereiken? Kies dan voor schuttingpalen van 300 cm.

Meer tuintips?

Wilt u meer boeiende tuinblogs lezen? Klik dan op deze link.