Maak de tuin helemaal af met tuinelementen

Je hebt de bestrating in de tuin gelegd, de struiken staan allemaal op de plek en de juiste meubelen waar je de zomer weer mee doorkomt. Je kunt nog een stapje verder gaan om je tuin helemaal af te maken. Dat doe je met tuinelementen.

Waarom kiezen voor tuinelementen?

Tuinelementen zorgen ervoor dat je tuin helemaal tot leven komt en dat laatste beetje extra krijgt om er goed uit te zien. Tuinelementen zijn onmisbaar voor iedere tuin. Je kunt hoogteverschillen aanbrengen, waardoor verschillende delen beter naar voren komen. Met hoogteverschillen wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de bestrating en de rest van de tuin. Het is o.a. mogelijk om verhoogde bloemperken en terrassen aan te brengen.

Het aanbod in tuinelementen is zeer divers, waardoor je allerlei verschillende situaties in je tuin kunt creëren. Denk aan het gebruik van opsluitbanden, traptreden of een mooie rand van natuursteen om de vijver heen. Naast dat het er mooi en strak uitziet heeft het ook de functie van muurafdekking.

Wat zijn de bekendste tuinelementen?

Omdat het aanbod zo groot is, is het handig om een aantal voorbeelden te krijgen, zodat je weet waar je uit kunt kiezen. Onderstaand een lijstje met bekende producten.

  • Hangflor: Dit zijn betonnen bakken die kunnen worden gebruikt als een muur, maar er is ook vaak te zien dat deze een dubbele functie hebben. Naast dat deze als muur worden gebruikt, worden ze ook als plantenbak gebruikt. Een bekend merk zijn de hangflor bakken van Excluton.
  • Palissadeblokken: Wil je graag hoogteverschillen creëren in je tuin? Dan zijn palissadeblokken interessant om voor te kiezen. Binnen de blokken kunnen planten worden geplaatst.
  • U-elementen: U-elementen zijn interessant om voor te kiezen, omdat ze multifunctioneel zijn en daarnaast zijn ze gemakkelijk mee te werken. Om plantenbakken te maken hoef je alleen meerdere u-elementen tegen elkaar te plaatsen en klaar ben je. Verder zijn ze te gebruiken als tafeltje of andere zaken.