Keramische tegels buiten voor een modern ontwerp

De Nederlandse tuinen zijn sinds kort niet meer heel groen en veel mensen kiezen voor een modern ontwerp. Zo wordt het gazon vervangen met een bestrating en zie je veel terrassen terugkomen in de Nederlandse tuinen. Bij een modern ontwerp in de tuin horen natuurlijk de mooiste tuintegels, maar voor welke kies je? Veel mensen kiezen voor betontegels, maar hier zitten veel nadelen aan. Inmiddels zijn keramische tegels de ideale oplossing voor een bestrating in je tuin. De keramische tegels buiten hebben een mooie uitstraling en er zitten diverse voordelen aan verbonden. Wat zijn keramische tegels precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van een keramische tegel

Keramische tegels zijn kleurvast en dit betekent dat de kleuren niet snel zullen vervagen. Daarnaast zijn ze krasbestendig en maakt het niet uit als je tuinstoelen aan het verschuiven bent, of als er kinderen aan het spelen zijn met speelgoed. Er komt moeilijk beschadigingen op de tegels en ze worden ook niet snel vies. Worden ze wel vies? Geen probleem, want je kunt ze namelijk eenvoudig schoonmaken met wat water. De keramische tegels worden gemaakt van klein en worden gebakken bij een temperatuur van ongeveer 1000 graden. Doordat ze ovengebakken zijn nemen ze niet snel vocht op en is het belangrijk dat je zorgt voor goede voegen. Zorg voor voegen die water kunnen afvoeren, zodat deze niet op de tegels blijven liggen. Wanneer je kiest voor keramische tegels, weet je zeker dat ze lang meegaan en dat is natuurlijk milieuvriendelijk. 

Onderhoud

Keramische tegels hebben weinig onderhoud nodig, maar soms wil je wel onderhoud plegen. De tegels trekken namelijk niet snel vuil aan en vet kan niet in de tegel trekken. Het blijft hierdoor wel op de tegel liggen en is het handig om het af en toe af te spoelen. Gebruik een niet agressief schoonmaakproduct en maak de tegels goed schoon wanneer ze vies zijn. Ten slotte, is het verstandig om ieder jaar grondig onderhoud te plegen en de voegen van de tegels ook goed schoon te maken.

Keramische tegels leggen

Het leggen van keramische tegels vereist expertise op het gebied van tuintegels leggen. Dit moet namelijk met een elastische voeg gebeuren, zodat het water kan worden afgevoerd. Schakel daarom een specialist in zodat de tegels op de juiste manier worden aangelegd, zo voorkom je dat de tegels breken of stuk gaan.