Een tuinhuis is een perfecte opslagplaats voor al je gereedschap en alle spulletjes die je als tuinier nodig hebt. Van zaad tot kruiwagen, alles past er in principe in. Maar een tuinhuis is niet alleen handig als opslagplaats, je kunt het ook gebruiken als werkruimte. Een tuinhuis is de perfecte plek daarvoor, zodat je al het vuil en modder buiten huis houdt.

Het kopen van een tuinhuis

Je kunt een houten schuurtje halen bij een tuincentrum of als je liever een betere kwaliteit wilt, kies je voor een luxer tuinhuis. Het maakt in principe niet veel uit voor wat voor huisje je kiest, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Bedenk je allereerst over het natuurlijke licht dat naar binnen valt. Het mooiste is als je genoeg hebt aan het zonlicht overdag en je niet in een donker hutje zit.
Vraag bij de winkel naar het soort vloer dat erin zit. Het vloermateriaal mag niet gaan schimmelen op het moment dat het nat wordt. Kies dus voor schimmelbestendig materiaal.
Kies voor een duurzame buitenkant dat gemakkelijk schoon te houden is, zoals: vinyl, metaal of hout.
Controleer vooraf of je een vergunning moet hebben. Controleer dit bij je gemeente.

Ideeën voor het inrichten van je tuinhuis

Het is natuurlijk leuk om je tuinhuis mooi in te richten en goed te organiseren. Een goede organisatie kan zorgen dat je de ruimte zo efficiënt mogelijk benut. Een goede tip is het gebruiken van magnetische houders en een degelijke werktafel. Aan deze magnetische houders kan je harken, messen, schoppen enzovoorts aan ophangen, terwijl het er netjes uit blijft zien. Kleine containertjes zijn handig, omdat je er schroefjes en spijkers in kunt bewaren, maar ook zaden en andere kleine items. Een aantal planken kun je aan de muur bevestigen. Hier kun je bakjes en andere spulletjes op bewaren. Let goed op dat je voor de aankoop eerst altijd alles goed opmeet. Bewaar meststoffen en pesticiden altijd goed in plastic bakken, ter veiligheid en het voorkomt vervelende geuren.

Na al het organiseren is je tuinhuisje af. De laatste tip is om het zo netjes mogelijk te houden!