Ben jij de trotse eigenaar van een mooie serre? Of ben je van plan er binnenkort eentje te laten plaatsen? Misschien weet je niet zo goed hoe je zo’n serre op een leuke, praktische manier moet inrichten. Er zijn immers een heleboel mogelijkheden. Ook zijn er verschillende dingen waar je op moet letten bij het inrichten van een serre. Geen nood: je staat er niet helemaal alleen voor. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je vandaag nog aan de slag kunt.

Houd het simpel

Net als bij veel andere dingen in het leven is het goed om de inrichting van je serre simpel te houden. Zet je de serre vol met allerlei meubels, accessoires, planten en losse spullen, dan zal de ruimte kleiner lijken. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies om die reden voor minder meubels en spullen en gebruik daarnaast vooral lichte kleuren. Op die manier oogt de serre groter. Dit geldt natuurlijk al helemaal als je een balkon serre hebt (zoals die van Metalura). 

Kies een geschikte vloer uit

Niet iedere vloer is geschikt voor serres. Het is van belang dat je er eentje uitkiest die goed tegen temperatuurverschillen kan en die daarnaast geschikt is voor vloerverwarming (indien je dit graag wilt natuurlijk). Je kunt bijvoorbeeld voor een betonvloer of houten vloer gaan.

Richt je serre groen in

Bij een serre horen natuurlijk ook planten. Is het buiten te koud, dan is een serre een perfecte plek om je planten en bloemen neer te zetten. Koop een paar mooie bijpassende potten en geniet van al het groen om je heen! Je zou bijvoorbeeld voor een Passiflora, een mooie orchidee of een bananenplant kunnen gaan. Het is leuk als je de stijl en de kleur van de plantenpotten aanpast aan hoe de rest van je serre eruitziet.