Inspiratie voor in de tuin

Hoe ziet jouw tuin eruit? Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl. Waar de een houdt van klassieke tuinen, vindt de ander moderne tuinen juist mooi. Een ding is zeker, iedereen ziet graag een verzorgde tuin. Vind je dat jouw tuin weleens toe is aan verandering? Doe dan snel inspiratie op en tover de voor- of achtertuin binnen de kortste keren om in een klein paradijs met mooie planten, stijlvolle tuinmeubels en misschien wel een eigen moestuintje. 

Een doe-het-zelf hoek

Wil jij de ruimte in de voor- of achter tuin optimaal gebruiken? Creëer dan een uniek hoekje. Steeds meer mensen richten een eigen ‘doe-het-zelf’ zithoek in. Wat is dit precies? Dit is een plek in de tuin waar alles zelfgemaakt is. Je zit hier bijvoorbeeld op een bank van pallets die je zelf in elkaar gezet hebt. Naast de bank staat jouw eigen moestuin waarin je groenten kweekt en voor je staat een salontafel die je samen met vrienden getimmerd hebt. Het maakt niet uit hoe je de zithoek inricht, zolang je het maar zelf doet. In de zomer is het heerlijk om in de tuin te zijn. Zeker als je kunt genieten van je ‘doe-het-zelf’ hoek. 

Een speelveld voor kinderen

Als het mooi weer is buiten, zijn de kinderen altijd druk in de weer. Van verstoppertje naar tikkertje tot voetballen. Aan het buitenspelen komt in de zomerse tijden geen eind. Heb jij kinderen? Dan is het misschien leuk om na te denken over een kindervriendelijke tuin. Een echte aanrader is het aanleggen van kunstgras. Op het kunstgras kun je doeltjes plaatsen, zodat de kinderen voetbalpartijtjes kunnen spelen. Naast dat een speelveld hartstikke veel speelplezier met zich meebrengt, is kunstgras ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Een win-win situatie dus! Wil jij kunstgras laten aanleggen? Online vind je een ruim aanbod. 

Milieuvriendelijke tuin

Steeds meer mensen zijn zich bewust van dat hun keuzes invloed hebben op het klimaat. Het thema duurzaamheid staat de afgelopen jaren dan ook centraal. Samen kunnen we zorgen voor een beter klimaat. Ieder stapje richting een duurzamere samenleving is een stap vooruit, hoe klein deze ook is. Wist je dat je zelfs een steentje bij kan dragen aan het klimaat door je tuin milieuvriendelijk in te richten? Dit kan op verschillende manieren. Zo is het een goed idee om een zithoek te creëren die bestaat uit duurzame tuinmeubels. Of ga je voor een compostbak? Dit is een bak waar gaten in zitten. In deze gaten worden resten van groente, fruit en tuin achtergelaten zodat micro-organisme dit kunnen omvormen tot compost. Zoals je al merkt, zijn er genoeg dingen die van jouw tuin een milieuvriendelijke tuin maken.