Huis laten verkopen door een makelaar: let op deze vijf punten

huis laten verkopen

Wil jij jouw huis verkopen via HeylenVastgoed.nl? Dan maak jij een slimme keuze. Het is belangrijk dat jouw huis door de juiste makelaar in de verkoop wordt gezet. Maar hoe weet je wanneer een makelaar bij jou past en zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten? Wij leggen het je allemaal uit in dit artikel.

Hoeveel bezichtigingen vinden er plaats?

Dit is een belangrijk punt om op te letten in het begin. Iedere makelaar werkt anders. Soms besluiten makelaars dat ze maar een minimale hoeveelheid aan kijkers willen uitnodigen. Ondanks dat alle vijf uiteindelijk een bod plaatsen, loop jij wel het risico dat je een betere prijs misloopt. Wellicht dat de zesde of zevende kijker juist een veel hoger bod had geplaatst, wetende dat er meer concurrentie is.

Hoe ziet de advertentie er op Funda uit?

De kans is groot dat potentiële kopers jouw huis via Funda vinden. Niet iedere makelaar maakt echter gebruik van dit platform. Wanneer jouw makelaar alleen van plan is om de advertentie op hun eigen website te zetten, is het slim om aan te geven dat jij het ook op Funda wilt hebben. Zorg wel dat de foto’s er uitstekend uitzien, zodat potentiële kopers nieuwsgierig kunnen worden naar meer.

Wat is een normale prijs voor een makelaar?

Het tarief kan per makelaar verschillen. Over het algemeen wordt er gebruikgemaakt van een percentage rond de 1,5. Er zijn echter ook zeker makelaars die minder of juist meer vragen. Vraag ook of de makelaar werkt met een bonusvergoeding. Dit is een extra uitbetaling die een makelaar ontvangt wanneer het huis voor een hoger bedrag wordt verkocht dan hoe het op de markt stond.

Een beginnende of gevorderde makelaar?

Dit ligt vooral aan jouw eigen voorkeur. Een beginnende makelaar heeft vaak een persoonlijkere aanpak dan een gevorderde makelaar. Dat komt omdat de beginnende vaak nog voor zijn plek en naam moet vechten binnen de branche. Een gevorderde makelaar heeft echter een groter netwerk om gebruik van te maken. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een makelaar met kennis en ervaring op de lokale markt. Wil je jouw huis in Antwerpen verkopen? Kies dan voor een vastgoedkantoor met kennis van de Antwerpse vastgoedmarkt. Neem bijvoorbeeld contact op met Heylen Vastgoed om te informeren naar de procedures rondom het verkopen van je woning in Antwerpen.

Wees bereid om flexibel te zijn

Het kan spannend zijn om de controle uit handen te geven. Vooral wanneer het over de verkoop van jouw huis gaat. Er komt echter altijd een punt dat je het vertrouwen aan de makelaar moet geven. Door zelf zo flexibel mogelijk te werk te gaan vergroot je de kans dat de makelaar een geweldige deal voor jou kan sluiten.