Hottub kopen? 4x tips om de beste keuze te maken

Of je nu stress wil verminderen, pijnlijke spieren van het sporten of gewoon een avondje wil ontsnappen aan het dagelijks leven. Een hot tub doet het allemaal. Het zijn geen gewone spa’s, maar eerder een persoonlijk toevluchtsoord die je toelaten om thuis te ontspannen en te genieten van luxe. Eens je er eentje bezit, hoef je nooit meer je huis uit. Zit jij er ook al een tijdje aan te denken om een kijkje te nemen in de Showroom Hottubs Hoogeveen? Dit artikel behandelt alles wat je moet weten als je een hot tub wil kopen, zodat je de best mogelijke keuze kan maken.

Vraag jezelf af: waarom wil je een hot tub?

Als je weet wat je van een hot tub wil, wordt het makkelijker om je opties te beperken. Je moet allereerst weten hoeveel plaats je hebt voor de hot tub en hoeveel je kunt uitgeven. Daarnaast moet je ook rekening houden met de voordelen van een hot tub. Hot tubs kunnen helpen om stress en angst te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren, gewrichts- en spierpijn te verminderen en zelfs de slaapkwaliteit te verbeteren. Hot tubs kunnen het hele jaar door gebruikt worden en zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Hot tubs kunnen gebruikt worden als bron van ontspanning, lichaamsbeweging en zelfs genezing. 

Check hoeveel ruimte je nodig hebt

De meeste fabrikanten zullen de afmetingen van het product in de beschrijving vermelden, maar het beste is om de ruimte op te meten waar je hem wil zetten. Hou er rekening mee dat je rond de hot tub wat extra ruimte moet laten voor andere accessoires zoals een buitenlamp, een tuinslang en misschien zelfs een tafeltje of ligstoel. Je moet ook rekening houden met ruimte om de hot tub schoon te maken. Leg een meetlint neer en kijk of je daadwerkelijk genoeg plaats hebt voor een hot tub. Je kunt de hot tub altijd op een andere plaats kan zetten als je niet genoeg plaats hebt, maar als je meteen de juiste plek uitkiest scheelt het een hoop moeite. 

Vraag vrienden en familie om aanbevelingen

Een van de beste manieren om een goede hot tub te vinden is door het te vragen aan de mensen die je kent. Hot tubs zijn een populair product en veel mensen hebben er ervaring mee. Praat met vrienden en familie die een hot tub hebben en vraag feedback over hun ervaringen met een hot tub. Je kan hen ook vragen waar ze hem gekocht hebben en of ze andere winkels kunnen aanraden. Als je een goede optie hebt gevonden, begin je met online reviews te lezen van vorige klanten. Als je nog dieper wil gaan, kan je ook lezen over het productieproces van elk model. Hoe worden de hot tubs gemaakt? Welk type materiaal gebruiken ze? Wat zijn de voor- en nadelen van elk model? Je kan ook meer te weten komen over het productieproces door de reviews te lezen op de websites van de fabrikanten.

Kijk naar de duurzaamheid en kwaliteit 

Ga op zoek naar een merk dat kwaliteitsmaterialen gebruikt, zoals een duurzame binnenbekleding. Je moet er ook zeker van zijn dat de hot tub gemaakt is met een methode die geen schadelijke chemicaliën gebruikt. De meeste hot tubs zijn tegenwoordig gemaakt van een synthetisch materiaal dat bestand is tegen schimmel, meeldauw en andere schadelijke chemicaliën. Een hot tub met een synthetische binnenbekleding gaat veel langer mee dan een hot tub met een vinyl binnenbekleding. Een hot tub met een vinyl binnenbekleding gaat 5 tot 8 jaar mee, terwijl een hot tub met een synthetische binnenbekleding 10 tot 20 jaar meegaat. Je kan ook naar de andere onderdelen van de hot tub kijken, zoals de pomp en de filter. Je wil dat die onderdelen gemaakt zijn van een sterk materiaal en niet te snel stuk gaan of verslijten.