Woonkamer

In huis heb je een gigantische keuze aan meubelen. Je kunt je huis inrichten zoals je zelf wilt. Wil je een moderne sfeer creëren kun je je huis inrichten met designmeubelen. Designmeubelen kunnen variëren in de stijl waar ze bijpassen. Je kunt bijvoorbeeld een urban look uit London of New York nabootsen.

Een paar designstijlen uitgelegd
Hieronder volgt een beknopte uitleg over een aantal interieur stijlen welke je tegen kunt komen of welke je aan zou kunnen houden om je huis in te richten. In sommige stijlen lijkt het of er maar een klein verschil in zit, maar het verschil is toch dusdanig aanwezig dat er echt een onderscheid te maken is in hoe het eruit ziet.

● Modern
● Minimalistisch
● Hedendaags
● Urban

Het moderne design komt van een groep Europese designers welke de Bauhaus kunstschool zijn gestart in 1919 in Duitsland. De moderne stijl is gericht op functie en brengt deze in een simpel ontwerp welke voor sommige mensen koud of te simpel kunnen overkomen. De ontwerpen in de moderne stijl doen een kamer groter lijken dan deze werkelijk is.

Bij de minimalistische stijl is de focus nog meer gelegd op het minimale, grote ruimten met een minimaal aantal meubels. Het is geïnspireerd door de traditionele Japanse ontwerpen. Het werd populair tegen 1890 in London en New York en er werd veel wit in gebruikt. Dit in combinatie met koud wit of blauw voor de verlichting.

De hedendaagse en de moderne stijl worden vaak door elkaar gehaald, echter is er wel een verschil. Hedendaags wil zeggen de huidige stijl welke in de mode is. Het is niet de moderne stijl van inrichting. Het kan zijn dat modern in de hedendaagse mode is, maar ze zijn niet hetzelfde. Hedendaagse moderne keukens zijn comfortabel en zijn niet te donker. Ze kunnen toegepast worden in huizen en appartementen maar ook in kantoren en winkels.

De urban designstijlen gebruiken materialen welke niet traditioneel gebruikt worden in huizen, maar meer uit de industriële bouw komen. Materialen en objecten als gegalvaniseerd staal, betonnen vloeren, stalen balken die zichtbaar zijn en onbehandelde oppervlakten zorgen ervoor dat er een enigszins moderne look gecreëerd wordt. Er worden ook open ruimten gecreëerd om de ruimte zo groot mogelijk te houden.