Hoe maak je een onderhoudsvrije tuin?

Het hebben van een tuin. De een vindt een tuin helemaal geweldig, terwijl de ander er een hekel aan heeft. De een wil het liefst een grote bloementuin vol groen, terwijl de ander hem het liefst instraat. Dat laatste heeft vaak het onderhoud als reden. Een groene tuin vergt namelijk best wat onderhoud. Toch kun je een mooie tuin maken zonder er onderhoud aan te hebben. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Tuinhuis

Het is enorm leuk om een tuinhuis in de tuin te hebben. Toch kiezen veel mensen ervoor om geen tuinhuis te plaatsen. De reden daarvan is de vaak korte levensduur van het hout. Het hout van het tuinhuis krijgt natuurlijk veel te verduren. Wisselende temperaturen en wisselende luchtvochtigheid zijn vaak funest voor het tuinhuis. Wil je wel een tuinhuis, maar wil je er lang van kunnen genieten? Dan is het een goed idee om een kunststof tuinhuis van In-Garden in de tuin te plaatsen. Na het plaatsen hoef je nooit meer onderhoud aan het tuinhuis te doen.

Tip 2: Kunstgras

Een prachtige grasmat in de tuin klinkt natuurlijk enorm mooi, maar in de praktijk heeft bijna niemand er tijd voor. Het is een tijdrovende klus om het gras er perfect bij te laten liggen. Gelukkig kun je nu je gras er ook op een onderhoudsvrije manier top bij laten liggen. Dat doe je door je gras te vervangen door kunstgras. Dat is naast onderhoudsvrij, ook nog eens ideaal voor je kinderen om op te spelen.

Tip 3: Tegels 

De tegels zijn natuurlijk ook een onderdeel van het onderhoudsvrij maken van de tuin. Plaats tegels in de tuin die makkelijk schoon te maken zijn en die niet glad worden. Op deze manier kun je eenvoudig je tuin schoon houden, zonder dat je valt als het heeft geregend.