Hoe kun je jouw nieuwe woning op een leuke manier inrichten?

Je woning inrichten kost wat tijd, moeite en inspiratie. Voor een leuk huis heb je ideeën nodig, maar vaak ontbreekt het daaraan dus blijven mensen maar bij een standaard en sfeerloos huis. Hier gaan wij verandering in brengen en gaan we van jouw huis een sfeervol kunstwerkje maken. Hier de tips!

Zoeken naar inspiratie

Eerst zal je inspiratie op moeten doen voor wat jij leuk vindt en wat past bij jou en jouw huis. Dit doe je door in verschillende woongidsen te kijken en kun je op internet kijken voor de leukste sfeer makende elementen voor je huis.

Ga voor ideeënbord

Mocht je ideeën hebben is niks vervelender dan je beste ideeën per ongeluk vergeten terwijl het zo ongelofelijk briljant was. Daarom plak je direct jouw idee op een bord in de woonkamer zodat je deze niet vergeet.

Welke kamer?

Eigenlijk deel je jouw nieuwe woning niet direct in maar begin je kamer voor kamer. Vaak als je een verhuisbedrijf je verhuizing laat doen, doen zij dit ook kamer voor kamer. Daarom is het verstandig dit zelf ook aan te houden en te beginnen met één kamer en dit vervolgens uit te breiden. Ga je bij deze kamer een nieuwe kleur aanbrengen of juist het bestaande kleurtje houden? Plaats je een dakkapel of hoe je het klapraam? Het zijn allemaal dingen waar je aan moet denken bij het indelen en verhuizen naar een ander huis. 

Kleuren

Vaak bij het indelen van een nieuw huis laat je dit doen door bijvoorbeeld verhuisbedrijf Almere of Utrecht. Alleen gaan deze voor jou niet een nieuw kleurtje op de muur smeren. Dit zul je echt zelf moeten doen maar waar let je op? Vaak is het gebruikelijk één kleur als hoofdkleur te pakken en daar het grootste gedeelte van de kamer mee te schilderen en de rest te doen met deelkleuren, dit kunnen meerdere kleuren zijn maar let hier ook op dat je het niet te druk maakt. Ook een stukje woonstijl komt hier naar voren. Waar hou jij nou echt van? Druk of juist rustig? Ook je kleuren baseer je dus op wat jij fijn vindt en waar jij heel de dag tegen aan wilt kijken.

Begin bij de basis

Zeker bij het begin moet je niet te hard van de stapel lopen. Begin bij het begin zo schets je voor jezelf ook rust en vergeet je geen dingen, maar denk ook om alles zo praktisch mogelijk te houden. Mocht je huisdieren hebben denk ook eraan om dan geen vloerbedekking te nemen maar ga dan lekker voor een krasvrije marmervloer. Dit scheelt een hele hoop gezeur zeker als je het allemaal al wat langer hebt en het gaat allemaal slijten. Denk goed na wat wil ik maar ook wat is praktisch voor een zo goed mogelijke uitwerking.

Met deze bovenstaande tips is het sfeerplaatje helemaal compleet en weet jij waar je aan kan beginnen bij jouw nieuwe huis!