Hoe je op een voordelige manier een verhuizing van a tot z laat regelen

Woon je in de regio Den Haag, verhuis je binnenkort en is je budget beperkt. Kies dan een voordelige manier om je toekomstige verhuizing van a tot en met z te regelen. Een verhuiswagen huren Den Haag is de eerste stap naar een goedkope verhuizing. Maar daar komt uiteraard veel meer bij kijken dan dat. Kortom, waar moet je op letten om de kostprijs van je verhuizing zo laag mogelijk te houden?

Goedkoop is niet altijd beterkoop

Iedereen wil zo voordelig mogelijk verhuizen. Toch is het goed om met enkele belangrijke factoren rekening te houden om je verhuizing niet in het honderd te laten lopen. Als dat zou gebeuren ben je namelijk veel meer kwijt. Goedkoop is dus lang niet altijd beterkoop. Wat je bij je verhuizing zeker niet doet, is besparen op kwaliteit. Er zijn bij een verhuizing nu eenmaal zaken nodig die je niet kunt missen.

Kies een verhuisbedrijf zo dicht mogelijk bij huis

Een verhuisfirma uit je buurt zorgt alvast voor een lagere rekening. Uiteraard moet je met andere items rekening houden, maar als je bijvoorbeeld in Den Haag of omgeving woont is het kiezen van een verhuisbedrijf Den Haag een uitstekend idee. Bij de meeste verhuisbedrijven betaal je namelijk ook het aantal kilometers tussen het verhuisbedrijf en je thuisadres. Wanneer je in Den Haag woont ben je met een verhuisbedrijf Den Haag ongetwijfeld goedkoper uit dan met een verhuisbedrijf dat verder gelegen is.

Begin tijdig en doe zoveel mogelijk zelf

Het goedkoopst verhuis je wanneer je vooraf al zoveel mogelijk kunt overbrengen naar je toekomstige thuis. Hoe meer je zelf doet hoe goedkoper je verhuizing. Start ook tijdig met je verhuizing, beter te vroeg dan te laat. Moeten er bijvoorbeeld nog zaken gedemonteerd worden als de verhuizers arriveren, dan zal dat uiteraard extra kosten met zich meebrengen.

Verhuizing best niet tijdens het weekend

Doordeweeks verhuizen is heel wat goedkoper dan tijdens het weekend. Als je voltijds werkt kun je beter een vrije dag nemen dan tijdens het weekend verhuizen. Dat komt je zeker heel wat goedkoper uit. Probeer eventueel in de avonuren na je werk te verhuizen.

Gebruik gratis (bananen)dozen

Bij een verhuizing komt verrassend veel inpakwerk kijken. Je hebt dan ook heel wat dozen nodig. Speciale verhuisdozen zijn duurder dan je denkt. Een tip? Verzamel lege bananendozen. Die zijn meestal gratis en zijn minstens even handig dan verhuisdozen.

Verhuizspremie

Vraag zeker aan de administratie van je gemeente of je niet in aanmerking komt voor een eventuele verhuispremie. Heel wat gemeenten verlenen namelijk zo’n premie. Verhuis je noodgedwongen (bijvoorbeeld voor je werk) naar het buitenland? Dan heb je recht op een maximale onbelaste verhuisbelasting tot een maximaal bedrag van 7500 euro. Vraag uiteraard ook je werkgever naar een tussenkomst in je verhuiskosten.

Vergelijk prijzen voor een goedkope verhuizing

Een verhuisbedrijf uit je eigen regio is het goedkoopst. Zijn er meerdere verhuisbedrijven in Den Haag? Vergelijk dan de verschillende prijzen voor verhuiswagen huren in Den Haag.  Door de aanbiedingen van verhuisbedrijven te vergelijken kun je zelfs tot 40 procent besparen.

Extra tips voor een voordelige verhuizing

  • Als je in je toekomstige thuis klusjes opknapt kun je kleinere spullen meenemen
  • Bereken je verhuisvolume zo correct mogelijk voor je een definitieve keuze van verhuisfirma maakt
  • Spullen die je kunt missen doe je bijvoorbeeld naar de kringwinkel of het containerpark