design

Kamerplanten worden vaak aan het interieur toegevoegd omdat ze een mooi natuurlijk uitstraling brengen aan de indeling van het huis. Je hebt sierlijke planten maar ook stoere en robuuste kamerplanten die een bepaalde inrichting helemaal afmaken. Wist je dat kamerplanten niet alleen maar mooi zijn? Ze hebben vele functionaliteiten, waardoor ze veel voordelen met zich mee brengen als jij wat planten in je huis neer zet. Het voegt ook zeker wat toe aan de inrichting van je kamer! Wil je daar trouwens nog meer advies opdoen, kom gerust eens langs bij Wessels Wonen.

Minder stress

Het blijkt dat planten ervoor zorgen dat stress wordt verlaagd. Door te kijken naar die kamerplanten met unieke bladeren, word je rustig en komt het zelfs voor dat mensen een lagere bloeddruk krijgen. Planten zijn goed voor het humeur en geven je positieve energie. Dit is ook een van de reden waarom er vaak zoveel planten op kantoren staan. Juist in een hectische ruimte waar hard gewerkt wordt kun je dit voordeel goed gebruiken.

Schone lucht

Je zult misschien wel weten dat veel planten een luchtzuiverende werking hebben. Dit wil zeggen dat ze afvalstoffen uit de lucht opnemen en weer afbreken in de plant. Vervolgens wordt er waterdamp en zuurstof weer uitgestoten, waardoor de luchtkwaliteit sterk verbeterd.

Betere concentratie

Omdat de lucht zo goed schoon wordt gemaakt door luchtzuiverende kamerplanten, heeft dat ook een positief effect op het brein. Zo kun je je beter concentreren en is de kans op hoofdpijn sterk verlaagd. Ook zal de nachtrust hier sterk door worden verbeterd.