Hoe je je tuin zomerproof maakt

dakkapel

De temperatuur gaat weer omhoog, de dagen worden weer langer en we zien steeds vaker de zon tevoorschijn komen. De zomer komt er weer aan! En dat betekent dat we weer lekker in de tuin kunnen gaan zitten. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tuin er weer op en top uitziet zodat je er in het zomerseizoen heerlijk in kan vertoeven? In dit blog lees je een aantal tips!

Het gazon zaaien

Meestal is het gras in je gazon na de winter helemaal verdord, waardoor je met een gazon vol kale plekken zit. Als je in de zomer een mooi gazon wil, moet je nu alvast aan de slag. Zaai nu alvast zaadjes op je gras, want het duurt even voordat ze uitgroeien tot volwaardige grassprietjes. Doe dit wel pas wanneer je zeker weet dat dat er geen (nacht)vorst meer gaat zijn. Door vorst kan het namelijk zo zijn dat de zaadjes dood gaan en dan kan vervolgens opnieuw aan de slag. 

Tijd voor een grote schoonmaak

Omdat je in de winter door de kou waarschijnlijk niet veel in de tuin hebt gewerkt, zal er waarschijnlijk veel troep in je tuin liggen. Dit kunnen bijvoorbeeld gevallen bladeren zijn of ander organisch afval. Ook kan het zo zijn dat er door de wind bijvoorbeeld plastic zakjes je tuin in zijn komen waaien. Maar nu de winter afgelopen is, is het toch echt tijd om dit allemaal op te ruimen. 

Schakel een expert in

De twee vorige klusjes kan je best zelf, maar als je een grotere of ingewikkeldere klus hebt, kan je het beter door een tuinman laten doen. Een boom laten verwijderen of snoeien, kan je beter door een professional laten doen. Zij hebben hier namelijk speciaal gereedschap en speciale kennis voor.