Het onderhouden van je tuin

hout beton schutting

Het onderhouden van je tuin is voor de een, een liefde en voor de ander liever niet. Als je een tuin hebt waar veel aan gedaan moet worden kan dit nogal een klus zijn om tegenaan te kijken. Met de juiste materialen en producten is dit niet nodig. Zoek een dag uit dat het niet te warm en niet te koud is, en ga heel de dag even aan de slag zodat je van je tuin kan genieten wanneer het weer het toelaat. Groenonderhoud is dus eigenlijk een vak op zich. Zo moet je weten wat bloemen en onkruid is en is het ook wel handig om te weten of je die mooie bloemen nog kan redden. Stel dat dit niet is, kan je ze gemakkelijk weghalen met de Felco snoeischaar

Materialen voor je tuin

Voordat je begint met het onderhouden van je tuin zijn er een paar basisartikelen die zeker van pas kunnen komen. Zo kan je ervoor kiezen om Grisport werkschoenen te dragen, tuinhandschoenen, schoffel, hark, kruiwagen, eventueel grasmaaier en snoeischaar. Als je alleen maar tegels in jouw tuin hebt kom je ook al heel ver met een hogedrukreiniger. 

Bodemstructuur

Een goede bodemstructuur is nodig om jouw planten en bloemen te laten leven.Zodra de winter voorbij is kan je jouw tuingrond dus gaan bemesten. Het geeft nuttige voedingsstoffen en voorkomt ziektes en schimmels.

Onkruid en ongedierte

Onkruid zien we liever helemaal verdwijnen maar zoals het spreekwoord zegt ‘onkruid vergaat niet’. Het weghalen van onkruid is nodig om je tuin een mooie uitstraling te geven maar ook om de planten en bloemen genoeg groeiruimte te geven. Je kan de onkruid met de hand weghalen maar je kan hiervoor ook een schoffel, onkruidwieder, wiedvork en penwortelsteker voor gebruiken. Als de onkruid tussen de tegels zit kan je hiervoor dus de hogedrukspuit gebruiken. Dit gaat zeer snel op deze manier. 

Buiten onkruid moet je ook rekening houden met ongedierte. Vooral de ongedierte die je tuin kunnen verwoesten. Denk hierbij aan engerlingen, mollen en kevers. Deze beestjes doen meer kwaad dan je lief bent. Engerlingen voeden zich namelijk met de wortels van je gras. Hierdoor laten de wortels los en zal je gras geen voedingsstoffen meer krijgen en uiteindelijk afsterven. Je kan engerlingen bestrijden door de natuurlijke vijand naar de tuin te brengen, aaltjes. Aaltjes gaan namelijk op zoek naar de engerlingen waarna ze daarna een bacterie geven en de larven binnen enkele dagen overlijden. 

Terras

Wanneer het groen in je tuin in orde is, is het ook zo handig om je terras aan te pakken. Je kan beginnen met een bezem zodat alle losse delen weg zijn. Daarna kan je met water en een bezem eventuele aanslag weg poetsen. Als je een hogedrukspuit hebt helpt dat ook.