Het onderhouden van een velvet bankstel

Velvet, ook wel velours genoemd, is een trend uit de jaren 90 die dit jaar de mode domineert. Ondanks dat hij ontzettend populair is in de mode, komt velvet ook steeds vaker voor in het interieur. Denk hierbij aan bankstellen en fauteuils, maar ook aan lampenkappen en kussens. De stof velvet oogt ontzettend luxe en heeft een mooie glans. Daarnaast is de stof erg zacht. Gekozen voor een velvet bankstel? Meubilex heeft goede tips voor het onderhouden van een velvet bankstel.

VELVET
Velvet komt dus steeds meer voor in het interieur. Deze glanzende stof dateert al uit de 15e eeuw. Een velvet bankstel geeft luxe in het interieur en geeft een aangenaam zacht gevoel. Het is een zeer aangename stof voor de bank door zijn vrouwelijkheid. Maar hoe hou je deze stof in topconditie? Meubilex heeft de juiste aanpak hiervoor.

HET MATERIAAL
Velvet is geen stof als alle andere. Het vergt iets meer aandacht. De stof bestaat uit rechtopstaande pluizen die niet zijn afgesneden. Verder kan velvet gemaakt worden van katoen of zijde. Typerend aan deze stof is de kleurverandering als je er met de hand overheen gaat. Hierdoor krijgt het velvet bankstel een prachtige kleurendynamiek dat zorgt voor een luxueuze en stijlvolle uitstraling.

BENODIGDHEDEN
Bij de aanschaf van een velvet bankstel is het verstandig om alle benodigdheden in huis te halen voor als er een vlek op het bankstel mocht komen. Want niets is vervelender dan een vlek op de bank. Je hebt de volgende materialen nodig: emmer water, absorberende doeken, stofzuiger, kom, mild afwasmiddel zonder bleek, haardroger en een fluwelen borstel.

Mocht er een vlek op de velvet bank komen is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen. Hierdoor zorg je ervoor dat de vlek zich niet in de stof doordringt. Maak gebruik van een absorberende doek en dep deze voorzichtig op de vlek. Druk echter niet te hard. Soms is lauwwarm water al genoeg om de vlek te reinigen. Dep vervolgens met een schone absorberende doek op de vlek totdat deze verdwijnt. Wrijf niet te hard, als je dit doet kunnen de vezels van de stof kapotgaan.

Gebruik een föhn om het velvet bankstel versneld te laten drogen. Houd daarbij genoeg afstand (10cm) zodat de stof niet verbrand. Wanneer de bank droog is kun je er overheen gaan met een fluweelborstel. Borstel alles in één richting voor het mooiste resultaat.

Ben je nog op zoek naar een velvet bank? Meubilex heeft een grote collectie banken en hoekbanken die verkrijgbaar zijn in de velvet stof! Bekijk velvet bank onze collectie.