Het nut van waterontharders

Zoek je de beste waterontharders? En wil je weten waar kalkontharders precies aan moeten voldoen? Beide termen worden door elkaar gebruikt en komen op hetzelfde neer. Het is immers kalk dat het water ‘hard’ maakt. Haal je het kalk weg, dan wordt het water zachter. Een goede waterontharder zorgt ervoor dat kraanwater volledig kalkvrij gemaakt wordt. Dit leidt tot minimale aanslag in leidingen en huishoudelijke apparaten. Met waterontharders kun je bovendien flink op de energiekosten besparen. Als de leidingen van je huishoudelijke apparaten schoon blijven, werken ze optimaal. Er komt minder stroomverbruik aan te pas. Ook verleng je hun levensduur. Glazen uit de vaatwasser zullen niet langer een witte waas vertonen. Bespaar op glansmiddel, waspoeder en meer. Kalk erodeert bovendien de werking van je schoonmaakmiddelen. Met kalkvrij water heb je minimaal onderhoud: de investering waard dus.

Werking van waterontharders

Een kalkontharder heeft een zeer praktische werking. Wist je dat je verschillende vormen van ontharding hebt? De beste waterontkalkers werken op basis van ionenuitwisseling. Kleine harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. Deze onttrekken kalkdeeltjes aan het water. Als de harsbolletjes volledig verzadigd zijn, spoel je ze schoon. Hiermee spoel je ook het kalk weg. Na regeneratie zijn de harsbolletjes weer geladen en trekken ze weer kalk aan. Er is ook een type waterontharder dat werkt met behulp van water destillatie. Of er wordt gewerkt met omgekeerde osmose. Dit houdt de uitoefening van druk op een membraan in. Hierdoor wordt water gedemineraliseerd (lees: van kalk ontdaan). Een andere, veel gebruikte methode is magnetische ontharding. Wil je de beste ontharder voor een eerlijke, scherpe prijs op de kop tikken? Bestel hem dan altijd bij Goedkopewaterontharders.nl.

Kosten van waterontkalkers

De waterontharders van bovenstaande specialist zijn uiteraard in verscheidene soorten en maten beschikbaar. Voor de goedkoopste variant betaal je 399 euro. Dat klinkt misschien als een groot bedrag, maar onthoud dat het ontharden/ontkalken van je water een investering is die zichzelf in korte tijd terug zal verdienen. Bij de specialist vind je de beste ontharders op basis van ionenuitwisseling. Dit is bewezen de meest effectieve methode voor het verkrijgen van 100% kalkvrij water. Bovendien gaan ontharders op ionenuitwisseling basis in de praktijk het langst mee. Andere waterontharders zijn wellicht goedkoper, maar ook minder efficiënt. Bovendien hebben ze een korte levensspanne, waardoor goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Bij de specialist vind je verschillende ontkalkingsmodellen die makkelijk 20 jaar meegaan.

Welke ontkalker is geschikt voor jou?

De beste ontharders zijn die op basis van ionenuitwisseling. Je kunt hiervan verschillende modellen bestellen, over meerdere prijsklassen verdeeld. Welk model het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en je huishouden. Bij de bovengenoemde specialist kun je altijd een advies op maat krijgen. Bij het kiezen van waterontharders gaan de meeste mensen in eerste instantie van de afmetingen uit. Kies je voor een model met resthardheid ventiel, dan kun je de hardheid zelf instellen. Sommige waterontharders zijn geschikt voor professioneel gebruik, anderen voor huishoudelijk gebruik. Vrijwel alle Nederlandse huishouders zijn aangesloten op hetzelfde waternet met een persbuis van 22 of 26 mm. Een wateronkalker kopen doe je ook altijd bij Goedkopewaterontharders.nl.