Het laten uitvoeren van een constructieberekening opbouw

In eerste instantie kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een iets kleinere woning te kopen. Dit uiteraard omdat men graag de hoeveelheid aan onderhoud waarmee men wordt geconfronteerd zoveel mogelijk wenst te beperken. Dat lijkt natuurlijk in eerste instantie niet meer dan logisch, maar toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Het is namelijk zo dat je er op deze manier al snel achter kan komen dat je eigenlijk te maken hebt met een te beperkte bewoonbare oppervlakte. De vraag is wat nu? Eén van de mogelijkheden waar je in dit geval over beschikt is het laten realiseren van een zogenaamde opbouw. Het laten uitvoeren van een constructieberekening opbouw is in dit geval één van de eerste dingen die je zal moeten doen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dat is zeker mogelijk hier op deze pagina!

Wat is een opbouw precies? 

Wanneer je van plan bent om je woning uit te breiden omdat je graag wat meer bewoonbare oppervlakte zou willen hebben zal je kunnen vaststellen dat er hiervoor twee verschillende mogelijkheden worden aangeboden. Het gaat hierbij dan concreet om:

  1. De realisatie van een opbouw;
  2. De realisatie van een aanbouw; 

In beide gevallen gebeurt er dus een soort van toevoeging aan het pand. In het eerste geval wordt deze uitbreiding in de hoogte gerealiseerd terwijl ze in het andere geval wordt uitgevoerd in de breedte. Voor welke optie jij finaal gaat kiezen is uiteraard afhankelijk van je eigen voorkeur. Hoe dan ook is het zo dat je voordat je een opbouw gaat realiseren graag een constructieberekening opbouw zal willen laten uitvoeren. Dit niet alleen omwille van de voordelen die eraan verbonden zijn, maar ook omdat hier een wettelijke verplichting voor bestaat waar je rekening mee moet houden.

Person Holding Drafting Paper

Waarom een constructieberekening opbouw laten uitvoeren? 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald is het niet meteen een mogelijkheid, maar vooral een verplichting om een constructieberekening opbouw uit te laten voeren. Daarnaast is het zo dat dit ook gewoon de meest verantwoordelijke keuze is. Het laatste wat je namelijk zal willen is dat je op een bepaald moment geconfronteerd zal worden met bijvoorbeeld scheurvorming in de constructie. De kosten die je dan moet maken om deze schade te kunnen laten herstellen kunnen immers behoorlijk hoog oplopen. Dat kan uiteraard ook niet meteen de bedoeling zijn.

Constructieberekening | Constructieshop

Wat dien je er verder nog over te weten?

Tot slot spreekt het voor zich dat je ook nog zal willen weten met welke kosten je ongeveer voor de realisatie van een constructieberekening opbouw rekening zal moeten houden. Wat dit betreft zal je in eerste instantie willen kijken naar de omvang van het project. Gemiddeld gezien is het echter zo dat de kosten voor de realisatie van een opbouw ergens gelegen zullen zijn tussen de 150 en 500 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat verschillende factoren hier een niet onaanzienlijke impact op kunnen uitoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats waar de constructeur zich bevindt evenals aan het feit of er meerdere berekeningen voor verschillende onderdelen van de woning dienen te worden uitgevoerd of niet.